Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα-Ροδόπολη -Καίγονται σπίτια – Πολίτης άκουσε να σκάνε γκαζάκια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα-Ροδόπολη -Καίγονται σπίτια – Πολίτης άκουσε να σκάνε γκαζάκια

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτα καίει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ ανέφερε πως έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο», είπε.

Σημειώνεται ότι σε εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι φλόγες είχαν ήδη μπει στο εσωτερικό σπιτιού, κατακαίγοντάς το.

Η προσοχή της πυροσβεστικής είναι στραμμένη στο πολύγωνο Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά αλλά και στην Εκάλη υπό το φόβο εξάπλωσής της και προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για εγκλωβισμένο άτομο, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν άτομα από τα σπίτια τους σε περιοχές που κινδύνεψαν από τις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί, ενώ ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει δύο ειδοποιήσεις μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή.
Μαρτυρία πριν από λίγο από πολίτη που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά κοντά σε σπίτια: «Ο αδερφός μου άκουσε να σκάνε γκαζάκια», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr