Ελεύθεροι με όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία

Στον πατέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στη μητέρα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου οι γονείς της 8χρονης η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι.

Στον πατέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στη μητέρα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου έκανε λόγο για μία τραγωδία και ανέφερε ότι η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί ότι έλειπε η 8χρονη γιατί μαγείρευε και όταν βγήκε το μεσημέρι να την φωνάξει για φαγητό δεν την βρήκε πουθενά.

Αμέσως οι γονείς και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού άρχισαν να ψάχνουν το κοριτσάκι και πολύ ώρα αργότερα κάποιος το είδε χωρίς να αντιδρά στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι.

Το αυτοκίνητο ανήκε στον παππού του κοριτσιού και ήταν χρόνια εγκαταλειμμένο ενώ δεν είχε ούτε πόμολα στις πόρτες.

Όταν βρήκαν την 8χρονη οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν απ’ έξω γι’ αυτό έσπασαν το τζάμι και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Oι γονείς της 8χρονης οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο της κόρης τους από θερμοπληξία, λόγω εγκλωβισμού μέσα στο αυτοκίνητο στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Οι γονείς κατηγορούνται για αμέλεια και θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το 8χρονο κορίτσι έπαιζε σε γειτονιά Ρομά όταν βρήκε τρόπο να μπει σε αυτοκίνητο, πιθανότατα για να παίξει. Όταν προσπάθησε να βγει, το όχημα ήταν κλειδωμένο από μέσα και τα παράθυρα δεν άνοιγαν.

Όταν εντόπισαν το 8χρονο κορίτσι, ήταν ήδη αργά καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το κορίτσι δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε στην αστυνομία, ότι δεν αντιλήφθηκε την απουσία της από το σπίτι γιατί μαγείρευε και όταν διαπίστωσε ότι βρίσκεται εκτός σπιτιού, βγήκε έξω από το σπίτι και την αναζήτησε χωρίς να την βρει πουθενά.

Αμέσως οι γονείς και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού άρχισαν να ψάχνουν το κοριτσάκι και ώρα αργότερα κάποιος είδε το παιδί, χωρίς να αντιδρά, στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκε στον παππού του κοριτσιού και ήταν χρόνια εγκαταλειμμένο, ενώ δεν είχε ούτε πόμολα στις πόρτες.

Όταν βρήκαν την 8χρονη οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν απέξω γι’ αυτό έσπασαν το τζάμι και την μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Οι γιατροί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο θάνατος επήλθε από θερμοπληξία, ενώ διατάχτηκε νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία θανάτου του παιδιού.

ΠΗΓΗ: CNN

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr