Ελπίδα Νίνου: Το ξέσπασμα στη δίκη Φιλιππίδη- Η κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπίδα Νίνου: Το ξέσπασμα στη δίκη Φιλιππίδη- Η κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού

Η κ. Νίνου με την έναρξη της κατάθεσής της αμφισβήτησε τη βασιμότητα των καταγγελιών που έχουν κάνει οι τρεις ηθοποιοί σε βάρος του κατηγορούμενου και απέδωσε όλη την υπόθεση, όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης σε απολογητικά υπομνήματά του

“Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου, κατά την κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η κ. Νίνου με την έναρξη της κατάθεσής της αμφισβήτησε τη βασιμότητα των καταγγελιών που έχουν κάνει οι τρεις ηθοποιοί σε βάρος του κατηγορούμενου και απέδωσε όλη την υπόθεση, όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης σε απολογητικά υπομνήματά του, σε προσπάθεια απαξίωσής του για λόγους δημοσιότητας και εκδίκησης.

“Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγό μου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης τον κατήγγειλαν. Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Έναν ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για έναν ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια”, υποστήριξε η Ελπίδα Νίνου και εξήγησε ότι έχουν κάνει μεγάλες συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα, η μάρτυρας ανέφερε: “Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική”.

Πρόεδρος: Γιατί το λέτε αυτό;

Μάρτυρας: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δεν μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγος μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Απαντώντας σε όσα γνωρίζει για το πρώτο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού, η Ελπίδα Νίνου είπε: “Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό”, περιέγραψε και συνέχισε: “Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία”.

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππίδη, Αλίνα Κωτσοβούλου, για να συμμετέχει στην παράσταση “Κουζίνες”, είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κα. Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι εκείνη κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές”.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τη δεύτερη καταγγέλουσα αλλά ούτε και την τρίτη. “Δεν τις γνωρίζω. Δεν τις έχω δει ποτέ στο θέατρο. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο μας έχει μαύρα καθίσματα και ανοίγει από μέσα”.

Το ξέσπασμα της Ελπίδας Νίνου στο δικαστήριο

Λίγο πριν το τέλος των ερωτήσεων από την έδρα, η Ελπίδα Νίνου δέχτηκε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή και λύγισε για πρώτη φορά, απαντώντας με λυγμούς.

Πρόεδρος: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Μάρτυρας: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

ΠΗΓΗ: THE TOC

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr