Ελπιδοφόρος: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσφέρει 1.000.000 δολάρια για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπιδοφόρος: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσφέρει 1.000.000 δολάρια για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας

Μήνυμα καλής γειτονίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ελευθερίας έστειλε από τη Χίο, την οποία και επισκέπτεται, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Μήνυμα καλής γειτονίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ελευθερίας έστειλε από τη Χίο, την οποία και επισκέπτεται, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε γνωστό πως το ποσό του 1.000.000 δολαρίων, το οποίο συγκεντρώθηκε από προσφορές ομογενών της Αμερικής, θα διατεθεί στους πυρόπληκτους του περασμένου Αυγούστου από την Αρχιεπισκοπή.

Λίγο πριν προσκυνήσει στο οστεοφυλάκιο του Αγίου Μηνά, όπου φυλάσσονται λείψανα των θυμάτων της σφαγής της Χίου το 1822 ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των πατέρων και των αδελφών μας οι δε γείτονες να μην επαναλάβουν ποτέ τις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε με ειρήνη, με αγάπη και συναδέλφωση.

Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην πάει χαμένη ούτε για εμάς που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, χάρη στη θυσία τους, αλλά και η άλλη πλευρά την οποία την έβλεπα καθώς ερχόμασταν εδώ στο μοναστήρι, να καταλάβει ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει και πρέπει πλέον να μάθουμε να είμαστε πολιτισμένοι, να είμαστε καλοί γείτονες και καλή γειτονία σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr