Ένας ηθοποιός στη σπείρα που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα – Ποδοσφαιριστής μεταξύ των θυμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας ηθοποιός στη σπείρα που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα – Ποδοσφαιριστής μεταξύ των θυμάτων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα έξι μέλη συμμορίας που είχαν «θερίσει» τα αυτοκίνητα στην Αττική, κάνοντας κλοπές 40 ΙΧ και δύο μηχανών.

Μεταξύ των έξι συλληφθέντων βρίσκεται και άτομο 51 ετών, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως ηθοποιός, κάνοντας ένα πέρασμα σε γνωστή και αγαπημένη τηλεοπτική σειρά του παρελθόντος.

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας βρίσκεται και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης, του οποίου είχαν κλέψει μια μηχανή.

Για τη σύλληψη των έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνας και Ηλιούπολη). Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε «Εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα», ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα που προτιμούσε να κλέβει η συμμορία

Τα μέλη της συμμορίας που είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Αττική έβαζαν στο στόχαστρο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, όπως MERCEDES μοντέλα SLK και SMART, VOLKSWAGEN μοντέλο GOLF, TOYOTA μοντέλα CH-R και ΥARIS, PEUGEOT μοντέλα 208, 2008 και 3008, FORD μοντέλο FIESTA, FIAT μοντέλο 500, BMW, μοντέλο GS 1250 R, OPEL μοντέλο CROSSLAND, CITROEN μοντέλο C3, RENAULT μοντέλο CAPTUR.

Πώς δρούσε η σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων

Ο αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος διατηρούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων στα Άνω Λιόσια, κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσής τους.

Από τα οχήματα που έκλεβαν έπαιρναν εξαρτήματα τα οποία και φρόντιζαν να διοχετεύσουν αναλόγως, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης φρόντιζε το πώς θα παραδίδονταν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε μεταφορικές εταιρείες με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις δικές του εταιρείες.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχε και ο αδελφός του, επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που τώρα τελεί υπό εκκαθάριση, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων (η πλαστογράφηση γινόταν στο συνεργείο του αδελφού του-αρχηγού της συμμορίας), παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Η εγκληματική οργάνωση είχε φτιάξει και δικό της διαλυτήριο αυτοκινήτων, με συγκεκριμένο μέλος της να έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μέλος της οργάνωσης νυχτερινές ώρες κινούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα προς κλοπή. Αφού αφαιρούσαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή σε οικόπεδο που είχαν για να μην εντοπιστούν και στη συνέχεια τους τοποθετούσαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Υπήρχε και άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που διέθετε συνεργείο αυτοκινήτων και που επίσης λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη διπλή πόρτα. Από αυτό, το αρχηγικό μέλος με χρήση αυτοκινήτου-βαν φόρτωνε και παραλάμβανε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, έναντι αντιτίμου.

Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9 κλεμμένα οχήματα,
9 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται,
1 κλεμμένη μοτοσυκλέτα,
8 σκελετοί οχημάτων (σασί), με αποκομμένα τα πλακίδια αναγραφής αριθμού πλαισίου και τις ενδείξεις – stickers αυτών,
8 κινητήρες αυτοκινήτων,
πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,
πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας χωρών Εξωτερικού,
πλαστές σφραγίδες,
συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer),
διαγνωστικά εγκεφάλου αυτοκινήτων,
φύσες που συνδέονται στην OBD οχημάτων,
ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών – εξαρτημάτων οχημάτων,
πλήθος κινητών τηλεφώνων,
πλήθος εγγράφων που αφορούσαν οχήματα προερχόμενα από το εξωτερικό,
πλήθος κλειδιών οχημάτων και κλειδί πασπαρτού,
φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
πλήθος καρτών sim και μέσων αποθήκευσης δεδομένων USB και micro sd,
1.332 γραμμάρια κάνναβης,
ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών,
2 όπλα (πιστόλι και περίστροφο), -3- αεροβόλα πιστόλια και -1- ρέπλικα περιστρόφου,
11 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών,
100 φυσίγγια και
1730 ευρώ.

Σε προγενέστερες έρευνες είχαν βρεθεί:

3 κλεμμένα οχήματα,
12 αποσυναρμολογημένα οχήματα, χωρίς χαρακτηριστικούς αριθμούς και τα μοναδικά stickers τους,
39 κινητήρες οχημάτων, στην πλειοψηφία τους με αποξεσμένους αναγνωριστικούς αριθμούς,
πλήθος από πόρτες, προφυλακτήρες, φανάρια, ζαντολάστιχα, άξονες και άλλα εξαρτήματα οχημάτων και
πλήθος εργαλείων αποσυναρμολόγησης αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr