Ενοχή χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων η εισαγγελέας στην αγόρευσή της στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Έναν προς έναν απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων η εισαγγελέας στην αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελενη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, οι κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό.

Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Εκείνοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο με εκείνη να αιμορραγεί ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο… Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα, αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελενη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει του ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν, όπως και το φορτηγάκι, και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελενη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. «Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα».

Όσον αφορά στον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας, η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν υπήρχε συναίνεση. Επικαλούνται οι κατηγορούμενοι μήνυμα της στο messenger που δήθεν τους καλούσε να συνευρεθούν και οι τρεις. Δεν μας έφεραν κάτι τέτοιο στο δικαστήριο…Στην τελευταία συνομιλία της Ελένης με τη φίλη της δεν της είπε κάτι, ότι θα πήγαινε για διασκέδαση, αλλά ότι θα έβγαινε για σουβλάκι. Αν συναινούσε θα καλούσε τους κατηγορούμενους σπίτι και δεν θα έκανε μια ώρα δρόμο. …Αν η Ελενη συμμετείχε δεν θα είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια σωματική βία. Προσχεδιασμένα οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν εκείνο το βράδυ για να κάνουν ότι έκαναν», σημείωσε η εισαγγελέας. Και σε κάθε περίπτωση τόνισε: «Είναι τόσο σημαντικό το μήνυμα; Οχι. Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η παθούσα είχε υπαναχωρήσει, είχε δικαίωμα να αρνηθεί…Ένοχοι όπως κατηγορούνται

Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν και οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, με τη μητέρα της να ξεσπά ακόμη μια φορά βλέποντας τους κατηγορουμένους: «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε π…όπαιδο. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε μόλις άρχισε η εισαγγελέας να περιγράφει όσα συνέβησαν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr