Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Την Τετάρτη 16 Ιούνη Απεργούμε!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Την Τετάρτη 16 Ιούνη Απεργούμε!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Την Τετάρτη 16 Ιούνη Απεργούμε!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Την Τετάρτη 16 Ιούνη Απεργούμε!


Συναδέλφισσα, συνάδελφε στο σούπερ μάρκετ, στο εμπορομάγαζο,

Εσύ που πήρες την κατάσταση στα χέρια σου και ένωσες τη φωνή σου με χιλιάδες απεργούς στις 10 του Ιούνη αλλά και εσύ που δίστασες να κάνεις το βήμα κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια.

            Σε καλούμε να μετρήσεις την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι από τα Σούπερ Μάρκετ, μεγάλα εμπορικά καταστήματα αλλά και δεκάδες άλλους κλάδους έδωσαν οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους, την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας: Το νομοσχέδιο – έκτρωμα είναι για τα σκουπίδια! Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

            Σε καλούμε να σκεφτείς όλα όσα προβλέπονται σχετικά με την αύξηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα χωρίς αμοιβή, την αύξηση του νόμιμου ορίου υπερωριών, τη γενίκευση της κατάργησης της Κυριακής αργίας, τα εμπόδια για την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, την αποτροπή από την εκδήλωση απεργίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ. Αρκετά από αυτά τα έχεις δει να αρχίζουν να σου φορτώνονται στην πλάτη τα τελευταία χρόνια στους χώρους δουλειάς. Όμως αναλογίσου ότι η γενίκευση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας σε πολλούς κλάδους θα καταργήσει και το τυράκι των εργοδοτών σχετικά με την πληρωμή της κυριακάτικης εργασίας με προσαύξηση. Οι υπερωρίες θα δίνουν και θα παίρνουν ενώ θα πληρώνονται με ρεπό… Στο 4ωρο όχι μόνο θα σε τσακίζουν με εντατική δουλειά αλλά με το νομοσχέδιο – έκτρωμα θα σε έχουν όλη μέρα στο πόδι αφού θα σου ζητούν να επανέρχεσαι σπαστά στη δουλειά σου.

Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, να μην σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε τόσο τη ζωή μας όσο και την ζωή των παιδιών μας!

            Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να  καλλωπίσουν αυτό το τερατούργημα και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν!

–       Δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό το 2021 να δουλεύουμε με όρους που υπήρχαν πριν 100 και πλέον χρόνια ενώ η κοινωνία μας, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προοδεύσει.

–       Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό να τσακίζουμε το κορμί και την ψυχή μας σε 10ωρα, 12ωρα ή να βγάζουμε στο 4ωρο δουλειά για δυο και τρεις εργαζόμενους και να μας λένε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας κάποια στιγμή στα ρεπό που και εκεί θα καταλήγουμε κομμάτια από την κούραση.

 

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα!

 

Δεν υποχωρούμε! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Διεκδικούμε:

 

·         Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

·         Κατοχύρωση με νόμο της Κυριακής Αργίας.

·         Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

·         Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

·         Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

·         Κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr