Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου: «Ο γενετικός έλεγχος στη Τζωρτζίνα δεν έδειξε τίποτα», κατέθεσε γιατρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου: «Ο γενετικός έλεγχος στη Τζωρτζίνα δεν έδειξε τίποτα», κατέθεσε γιατρός

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια ενημέρωσε την πρόεδρο ότι ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στην Τρίπολη σε άλλο δικαστήριο και δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση.

Η δικηγόρος ζήτησε να διακοπεί η δίκη, προκειμένου ο Αλέξης Κούγιας να μπορέσει να εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση τον μάρτυρα Ιωάννη Παπαγιάννη, Διευθυντή του Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Το αίτημα προκάλεσε την έντονη δυσφορία της έδρας, καθώς το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά το μάρτυρα για να εξεταστεί έπειτα από αίτημα του κ. Κούγια.

Δίκη Πισπιρίγκου: Αποχώρησε από την αίθουσα η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια

Τελικά το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως και αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση να συνεχιστεί κανονικά και να ολοκληρωθεί η εξέταση του κ. Παπαγιάννη. Μετά την απόφαση αυτή, η συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση, ενώ μετά το διάλειμμα αποχώρησε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενημερώνοντας την έδρα ότι δεν αισθανόταν καλά.

Η δίκη συνεχίστηκε με διευκρινιστικές ερωτήσεις από την έδρα στον κ. Παπαγιάννη, ενώ όταν έφτασε η σειρά της υπεράσπισης, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να υποβάλει ερωτήσεις.

Στη συνέχεια η πρόεδρος κάλεσε τον γενετιστή Περικλή Μακρυθανάση, ο οποίος είχε λάβει δείγμα DNA από την Τζωρτζίνα και την Ίριδα. Όπως κατέθεσε, ο έλεγχος δεν έδειξε τίποτα. «Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο και ο έλεγχος επεκτάθηκε και σε άλλα γονίδια για τα μεταβολικά νοσήματα. Επειδή η κλινική εικόνα ήταν ασαφής, ψάξαμε μήπως υπάρχει οτιδήποτε άλλο. Μήπως υπάρχουν μεταλλάξεις. Δεν βρέθηκε τίποτα», κατέθεσε ο κ.Μακρυθανάσης και συμπλήρωσε ότι «τα αμιγώς αυτοάνοσα γενικά δεν είναι κληρονομικά»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr