Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ

Μια ακόμα σημαντική απόφαση έρχεται για την ΔΕΥΑΚΑ και τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Μια ακόμα σημαντική απόφαση έρχεται για την ΔΕΥΑΚΑ και τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, μετά την ανακοίνωση για την ένταξη του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 3.668.558,50 ευρώ.

Το έργο αφορά:

  • στην εγκατάσταση νέου σύγχρονου εξοπλισμού επεξεργασίας των λυμάτων και βελτίωση των δυο υφιστάμενων δεξαμενών υποδοχής αυτών, και
  • στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την κάλυψη μέρους των αναγκών της λειτουργίας της εγκατάσταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου προς εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων, θα αναβαθμίσει και επαναλειτουργήσει τα έργα προεπεξεργασίας των λυμάτων, αλλά κυρίως τη δημιουργία γραμμής προεπεξεργασίας των εισερχομένων βοθρολυμάτων, με εγκατάσταση νέου σύγχρονου εξοπλισμού επεξεργασίας και βελτίωση των δυο υφιστάμενων δεξαμενών υποδοχής αυτών. Κύριος στόχος της αναβάθμισης είναι πλήρης και αποδοτική λειτουργία όλων των υφιστάμενων μονάδων. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με την αντικατάσταση όλων των ακατάλληλων στοιχείων εξοπλισμού και αφετέρου με την προσθήκη νέων σύγχρονων μονάδων προεπεξεργασίας ή στοιχείων εξοπλισμού, όπου αυτά είναι απαραίτητα.

Συμπληρωματικά, προτείνεται η εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών στοιχείων  για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα καλύπτει μέρος των αναγκών της εγκατάστασης.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει τη μόνιμη και εντατική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εξασφαλίζει πόρους για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του δήμου μας. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΚΑ, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου Κύμης Αλιβερίου, έχει εκπονήσει μελέτες για όλα τα σοβαρά προβλήματα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και διεκδικεί χρηματοδότηση για αυτά.

Επισυναπτόμενα

Αρχείο Ημερομηνία προσθήκης Μέγεθος αρχείου Λήψεις
pdf ΑΠΟΦΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΕΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 8 Ιουλίου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr