Επανάσταση 1821: Στο trailer της ΕΡΤ πρωταγωνιστεί η Σκύρος (vid)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανάσταση 1821: Στο trailer της ΕΡΤ πρωταγωνιστεί η Σκύρος (vid)

Σε ένα μοναδικό βίντεο για τα 200 χρόνια από την του Επανάσταση 1821, πρωταγωνιστεί η Σκύρος.

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την 25η Μαρτίου και τους επίσημους εορτασμούς για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.  

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον το trailer της ΕΡΤ για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 με σλόγκαν «200 χρόνια, κάθε μέρα το καλύτερό μας για την Ελλάδα», συνδυάζοντας και το σλόγκαν της ΕΡΤ Για όλες τις σημαίες που υψώθηκαν Για όλα τα χέρια που ενώθηκαν Για όλες τις φορές που πέσαμε και σηκωθήκαμε, 1821-2021 200 χρόνια, κάθε μέρα το καλύτερό μας, για την Ελλάδα! Στο μοναδικό αυτό βίντεο πρωταγωνιστεί και η Σκύρος, με εντυπωσιακές εικόνες από το νησί, στο trailer δείχνει του παραδοσιακούς χορούς των Σκυριανών

Τρεις χώρες, πρωταγωνίστριες στην κομβική για την έκβαση του αγώνα ναυμαχία του Ναβαρίνου, θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια των εορτασμών, με την παρουσία των ηγετών τους να εκπέμπει ένα συμβολισμό ιστορικών δεσμών.

Στην Αθήνα θα βρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί -εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Μακρόν.

Το “παρών” θα δώσει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Η έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαρτίου, στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Τους προσκεκλημένους θα υποδεχθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Το ίδιο βράδυ είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μιχαήλ Μισούστιν. Τόσο ο ίδιος όσο και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντήσουν τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου μετά την παρέλαση της Πέμπτης.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες ενώ με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr