Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν είχε έρθει σε μάχη μαζί του»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν είχε έρθει σε μάχη μαζί του»

Ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη φαίνεται να μην έχει έρθει νωρίτερα σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις.

Όπως είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, «κατά την διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη».

Παράλληλα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός πρόσθεσε ότι «τα τηλέφωνα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Έχουμε όμως μόνο τα στίγματα. Δεν μπορούν να ανακτηθούν οι συνομιλίες, όμως μπορείς να δεις ποιος μίλησε με ποιον και πού ήταν εκείνη την ώρα. Από τις κάμερες φάνηκε ότι τον χτύπαγαν (σ.σ.: τον Κατσουρή). Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν.

Σχολιάζοντας τα λάθη που έγιναν από την πλευρά της Αστυνομίας παραδέχθηκε ότι «έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός, αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μία ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις».

«Θέμα ημερών η ταυτοποίηση των δραστών»

Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του αδελφού του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι θέμα ημερών για να καταλήξουν στην ταυτοποίηση των δραστών και των συνεργών τους».

Μιλώντας για την ανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη υπενθύμισε ότι το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες. «Είναι σφόδρα πιθανό να μην προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεση εντός των ορίων της προσωρινής κράτησης για όποιους κρίνει το δικαστικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για πάνω από 6 μήνες» σημείωσε, λέγοντας ότι το σύνηθες είναι να μην προλαβαίνει η δικαιοσύνη να εκδικάσει μια υπόθεση όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι και μάλιστα είναι και αλλοδαποί, που συνεπάγεται και μετάφραση όλων των εγγράφων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr