Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του ανήλικου αδερφού του 18χρονου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του ανήλικου αδερφού του 18χρονου

Και ο 16χρονος αδερφος του 18χρονου προσυλακισθέντα για τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, φέρεται πως είχε συμμετοχή καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε το DNA του.

Ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη στην υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται άμεσα νέες εξελίξεις, ενώ ενημερώνεται σχετικά με τα νέα στοιχεία ο εισαγγελέας.

Πλέον, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατούσε άλλο άτομο, και όχι ο 18χρονος, τη φωτοβολίδα που βρέθηκε, ενώ δεν αποκλείεται να την κρατούσαν δύο άτομα μαζί.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το Mega, ανέφερε ότι στα δεξιά του, πίσω από αυτοκίνητο, βρισκόταν ένας νεαρός του οποίου η φωτοβολίδα πήγε προς τον αστυνομικό.

Επεισόδια στου Ρέντη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος – Ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ο 18χρονος ζήτησε να ενταχθεί  σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κάτι που απορρίφθηκε.

Τι προηγήθηκε

Στα δικαστήρια Πειραιά έφθασε, λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε την φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού.

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Ήρθε άλλωστε χθες και η επιβεβαίωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr