Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, ιερείς, και σώματα ασφαλείας, freedom pass στους 12 – 17 ετών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, ιερείς, και σώματα ασφαλείας, freedom pass στους 12 – 17 ετών

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας, τους εκπαιδευτικούς και τους ιερείς ενώ δίνονται και κίνητρα εμβολιασμού στα παιδιά 12 έως 17 ετών.

Την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, ιερείς και σώματα ασφαλείας επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό ακόμα και στη ΔΕΘ.

Να σημειωθεί ότι στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναφέρεται ότι δύνανται να εξειδικεύονται και να επεκτείνονται οι κατηγορίες των προσώπων που υποχρεούνται σε εμβολιασμό, να καθορίζονται η διαδικασία και ο χρόνος διενέργειας του εμβολιασμού, καθώς και τυχόν προτεραιοποίηση, η παρακολούθηση και ο τρόπος ελέγχου συμμόρφωσης με την υποχρέωση, οι ειδικότεροι όροι προστασίας των προσωπικών δεδομένων και προβλέπεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι εκπρόσωποι του έχουν δηλώσει με κάθε τρόπο εδώ και μέρες ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός είναι η εκπαίδευση να λειτουργήσει δια ζώσης παντού, και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια καθώς έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.
Βέβαια τα ποσοστά εμβολιασμού είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά υψηλά σε αυτή την ομάδα ενώ εξίσου υψηλά είναι και στους ιερείς.

Η μοναδική ομάδα που έχει μείνει πίσω αρκετά στους εμβολιασμούς είναι τα σώματα ασφαλείας τα οποία έρχονται σε καθημερινή στενή επαφή τους πολίτες.

Freedom Pass στους 12 -17 ετών

Μετά το freedom pass των 20αρηδων, σειρά φαίνεται να παίρνουν και τα παιδιά και συγκεκριμένα οι μαθητές 12- 17 ετών προκειμένου να πεισθούν να εμβολιαστούν μέσα από την παροχή μιας σειράς δελεαστικών κινήτρων.

Χθες μάλιστα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

«Αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όταν ερωτήθηκε σχετικά.

“Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και από εκείνη την ώρα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Έτσι, μετά την απόφαση να μπορούν να κάνουν τους εμβολιασμούς οι παιδίατροι των παιδιών που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς έχουν αναπτύξει μια ισχυρή σχέση τόσο με τους ίδιους τους μαθητές όσο και με τους γονείς τους, στο παιχνίδι τώρα μπαίνουν και κίνητρα στον τομέα της επικοινωνίας και της τεχνολογίας που θα τους δελεάσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τα dikiologitika εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έφηβοι που εμβολιάζονται να παίρνουν δώρο δωρεάν δεδομένα για το κινητό τους, κίνητρο που αναμένεται να θεωρηθεί ιδιαίτερα δελεαστικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr