Επίδομα μητρότητας: Δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και μέσω ΚΕΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα μητρότητας: Δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και μέσω ΚΕΠ

Με κοινή υπουργική απόφαση δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ

Με κοινή υπουργική απόφαση δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή χορήγησης επιδόματος μητρότητας παρεχόταν μόνο μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Η ρύθμιση αφορά τα επιδόματα μητρότητας και λοχείας, για τα οποία στο εξής οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης μέσω των ΚΕΠ, δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη.

Η απόφαση καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και τα στοιχεία των ασφαλισμένων που θα καταχωρούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, ανάλογα με την κατηγορία ασφάλισης (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες) και το είδος του επιδόματος.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr