Επίδομα παιδιού: Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να λάβετε τη δόση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να λάβετε τη δόση

Ποιες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψιν στην εκκαθάριση της πληρωμής του επιδόματος

Στο τέλος Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 το οποίο καταβάλλεται αν δίμηνο με την τελευταία πληρωμή να έχει πραγματοποιηθει στο τέλος Ιουλίου.

Η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ενώ τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το προηγούμενο απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι σε όσους υπέβαλαν την τελευταία φορολογική δήλωση,  το επίδομα υπολογίζεται πια με τα νέα οικονομικά στοιχεία. Συνεπώς, στις εκκαθαρίσεις των αιτήσεων ενδέχεται  να προκύψουν ποσά “αχρεωστήτως καταβληθέντα”, δηλαδή ποσά  που καταβλήθηκαν ενώ δεν έπρεπε. Αυτή η διαφορά λοιπόν που ενδεχομένως να προκύψει, κρατείται από επόμενες πληρωμές.

Εν τω μεταξύ,  η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 – Επίδομα Παιδιού, είναι προσωρινά κλειστή από εχθές Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.σ

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr