Επιδότηση καυσίμων: «Κούρεμα» 15 λεπτών στην τιμή του diesel – Τι θα γίνει με τη βενζίνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση καυσίμων: «Κούρεμα» 15 λεπτών στην τιμή του diesel – Τι θα γίνει με τη βενζίνη

Σε ισχύ τίθεται το νέο πλαίσιο επιδότησης καυσίμων

Σε ισχύ τίθεται το νέο πλαίσιο επιδότησης καυσίμων που είχε εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο. Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ για τo diesel, ξεκίνησε και η φάση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά (12 λεπτά χωρίς ΦΠΑ) και η μείωση έχει γίνει από χθες, Δευτέρα, ορατή στην αντλία.

Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διαρκέσει έως το τέλος Απριλίου -υπάρχει, ωστόσο, πρόβλεψη για παράταση αν χρειαστεί, και δεν έχει όρια ποσοτικά, σε αντίθεση με το σύστημα που θα ισχύσει για τη βενζίνη. Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα για τους οδηγούς ταξί τον Απρίλιο θα δοθεί μια έξτρα ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Βενζίνη 

Η πλατφόρμα που έχει ανακοινωθεί για την επιδότηση των άλλων καυσίμων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα. Μέσω της εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν έως 50 ευρώ επιδότηση για τα καύσιμα ενός οχήματος της νοικοκυριού.

Για τα αυτοκίνητα, η επιδότηση καυσίμου θα φτάσει τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και τα 50 ευρώ για τα νησιά. Για τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως. Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr