Επιμελητήριο Εύβοιας: Προτάσεις για στήριξη στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήριο Εύβοιας: Προτάσεις για στήριξη στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

Προτάσεις με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας κατέθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Την θέσπιση και εφαρμογή συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό την άμεση ανακούφιση των επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας κατέθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Πολιτεία.

Οι προτάσεις του Φορέα έχουν ως ακολούθως αναφέρονται σε επιστολή του Προέδρου κου Γιάννη Γεροντίτη προς τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο των τακτικών σας επισκέψεων στην περιοχή της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας και του αγώνα που καταβάλετε για την υλοποίηση μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών και στο πλαίσιο της άμεσης και προσωπικής σας εκτίμησης για το μέγεθος της δυσμενέστατης κατάστασης που βιώνουν οι επιχειρηματίες των πληγέντων Δήμων, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την παρέμβαση σας για την θέσπιση και εφαρμογή των κατωτέρω προτάσεων.

1)            Μη εφαρμογή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις δηλώσεις των 2 επόμενων φορολογικών ετών μαζί με τη φετινή χρήση  (2021-2022-2023).

2)            Μη εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος για τις χρήσεις των ετών 2021-2022-2023.

3)            Εξαίρεση από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης όσον αφορά τα Φ.Ε. 2021/2022/2023 για όλους τους φορολογούμενους (επιτηδευματίες και φυσικά πρόσωπα) που ανήκουν στις περιοχές που επλήγησαν.

4)            Επιδότηση επιχειρήσεων για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά τις πυρκαγιές της 8ης/8ου/2021.

5)            Μη εφαρμογή του κανόνα de minimis για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας.

6)            Θέσπιση ειδικού προγράμματος ενίσχυσης μέσω του ΕΣΠΑ, για τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στους πυρόπληκτους Δήμους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με κοινό μας σκοπό την άμεση ανακούφιση των επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, το Επιμελητήριο μας, σας ευχαριστεί εκ των προτέρων για τις επερχόμενες σχετικές σας ενέργειες, ΄΄δηλώνοντας΄΄ ότι θα είναι πάντοτε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr