Επιτυχημένο το σεμινάριο Α Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτυχημένο το σεμινάριο Α Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων (pics)

Η γνώση σώζει ζωές ο τίτλος του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο ΔιρφύωνΜεσσαπίων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 10 Απριλίου 2022,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Κος Γεώργιος Ψαθάς δήλωσε:

«Με γνώμονα ότι τα προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), αποτελούν σημαντικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών,  ο Δήμος μας αξιοποιεί δράσεις του Δικτύου για την πρόληψη υγείας των δημοτών μας. Δημιουργούμε όλα όσα απαιτεί η σύγχρονη εποχή, με σεβασμό, σύνεση και υπευθυνότητα. Οι κίνδυνοι, η “κακή στιγμή” δεν κάνουν διακρίσεις. Η εκπαίδευση των δημοτών στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια τους, στην καθημερινότητα αλλά και στην αντιμετώπιση τραυματισμών σε περιπτώσεις καταστροφών».

Η Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων Κα Αφένδρα Σοφίαδήλωσε:

«Ο Δήμος ΔιρφύωνΜεσσαπίων, με τις αρμόδιες δομές και υπηρεσίες του, φροντίζει διαρκώς για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η γνώση Α’ Βοηθειών, αποτελεί σπουδαία επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης Α ́ Βοηθειών οδηγεί στη σωτήρια συνδρομή των επιμορφωμένων σε πολλές έκτακτες περιπτώσεις και περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Ευχαριστώντας το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για τη συνεργασία, συγχαίρω διοργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες, με μια ευχή να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας όλων των πολιτών».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε,

«Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προαγωγή της υγείας των πολιτών με συνεχείς δράσεις  προληπτικού χαρακτήρα. Ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που παρακολούθησαν το σεμινάριο Α Βοηθειών και της Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψηςδηλώνει πως εμπράκτως διαδίδεται το μήνυμα της ευαισθητοποίησης. Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr