Επόπτες γειτονιάς: Σε ποιες περιοχές θα βρίσκονται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επόπτες γειτονιάς: Σε ποιες περιοχές θα βρίσκονται

Ξεκινούν τη δουλεία οι 25 επόπτες στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν τη δουλεία οι επόπτες γειτονιάς στους δρόμους τις  Θεσσαλονίκης  και συγκεκριμένα 25 άτομα, όσες και οι γειτονιές σε όλο τον δήμο, ώστε να εποπτέυουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργο Δημαρέλο, οι αρμοδιότητές τους θα είναι να ελέγχουν, να ενημερώνουν, να καταγράφουν τα προβλήματα αλλά και να επιβάλλουν, όπου χρειάζεται, πρόστιμα, όπως αυτά προβλέπονται μέσα στον νέο κανονισμό καθαριότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της voria.gr, κάθε επόπτης θα έχει μια από τις 24 γειτονιές, όπως έχει χωριστεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ενώ προστέθηκε ακόμη μία που περιλαμβάνει την παλιά και υη  νέα παραλία.

Σε πρώτη φάση οι Επόπτες θα επιτηρούν τον δημόσιο χώρο φροντίζοντας να ενημερώσουν τους δημότες και τις επιχειρήσεις για τον νέο κανονισμό.

Μάλιστα, όταν εντοπίζουν κάποιο πρόβλημα θα προχωρούν αρχικά σε συστάσεις, καθώς «τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός».

Ποια θα είναι τα πρόστιμα, οι παραβάσεις που «καίνε»
Σύμφωνα πάντα με το voria.gr, τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και ο νέος κανονισμός καθαριότητας που προβλέπει βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, ανέρχονται από 30 έως 8.000 ευρώ τα πρόστιμα που θα μπορεί να επιβάλλει ο δήμος  Θεσσαλονίκης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τον κανονισμό καθαριότητας.

Το μικρότερο πρόστιμο αφορά την απόρριψη από πεζούς ή εποχούμενους σε δρόμους, πεζοδρόμια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους οποιουδήποτε αντικειμένου.

Το μεγαλύτερο κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ και αφορά τη μερική ή ολική καταστροφή/ βανδαλισμός (αναγραφή συνθημάτων, «γκράφιτι» άνευ αδείας) μνημείων, αγαλμάτων, αρχαιολογικών χώρων, δημοσίων κτηρίων, ιερών ναών και λοιπών δημοσίων και δημοτικών χώρων (πλατειών, αλσών, πάρκων, χώρων άθλησης, διαχωριστικών νησίδων δρόμων, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, παιδικών χαρών κ.α.).

Η αναγραφή συνθημάτων, «γκράφιτι» σε στοιχεία «αστικού εξοπλισμού» της πόλεως όπως παγκάκια, συντριβάνια, παρτέρια, πινακίδες κάγκελα, κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις λεωφορείων προβλέπει πρόστιμο 250 ευρώ.

Οι 25 γειτονιές που θα ελέγχουν οι επόπτες

1) Αριστοτέλους,
2) Λευκός Πύργος,
3) Καμάρα – Ροτόντα,
4) Διοικητήριο,
5) Άνω Πόλη – Επταπύργιο,
6) 40 Εκκλησιές,
7) Παναγία Φανερωμένη,
8) Ξηροκρήνη,
9) Γιαννιτσών – Σταθμός,
10) ΦΙΞ – Λαχανόκηποι,
11) Αγία Τριάδα,
12) Ιπποκράτειο – Φάληρο,
13) Ανάληψη – Μπότσαρη,
14) Μαρτίου,
15) Ντεπώ,
16) Βούλγαρη – Κηφισιά,
17) Νέα Ελβετία,
18)  Τροχιοδρομικά,
19) Χαριλάου,
20) Κάτω Τούμπα,
21) Παπάφη,
22) Άνω Τούμπα,
23) Μαλακοπή
24) Τριανδρία
και 25) Παλιά και  Νέα Παραλία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr