Έρχεται διάταξη του ΥΠΕΝ για επιστροφή χρημάτων για τους δασικούς χάρτες – Ποιους αφορά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται διάταξη του ΥΠΕΝ για επιστροφή χρημάτων για τους δασικούς χάρτες – Ποιους αφορά

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει διάταξη προκειμένου να τους επιστραφούν τα μισά χρήματα και να μην δημιουργηθούν αδικίες.

Διάταξη για επιστροφή χρημάτων στους πολίτες που έχουν υποβάλει ήδη αντιρρήσεις κατά των αναμορφωμένων δασικών χαρτών ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, με δεδομένου ότι αρκετοί πολίτες έχουν υποβάλει ήδη αντιρρήσεις κατά των αναμορφωμένων χαρτών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει διάταξη προκειμένου να τους επιστραφούν τα μισά χρήματα και να μην δημιουργηθούν αδικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία , η διαφορά που προκύπτει μετά τη μείωση του τέλους αντιρρήσεων κατά 50 % θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους. Η επιστροφή των χρημάτων αφορά μόνο τις νέες αντιρρήσεις, όσες δηλαδή υποβλήθηκαν από τον Ιανουάριο και μετά , όταν άρχισε η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών.
Όσες είχαν υποβληθεί κατά των δασικών χαρτών πριν από την απόσυρση και αναμόρφωση τους ( από το 2017 μέχρι και το φθινόπωρο του 2020 ) μπαίνουν άμεσα στο μικροσκόπιο των Επιτροπών Αντιρρήσεων .Πρόκειται για περισσότερες από 170.000 αντιρρήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα και η εξέταση τους αναμένεται να εκκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr