Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης – Που βρίσκεται τώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης – Που βρίσκεται τώρα

Ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων ανέφερε ότι οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο πρόκειται να αυξηθούν άμεσα

Για την πορεία της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου στις αντλίες των πρατηρίων μίλησε ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου το πρωί της Παρασκευής 18/3.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι οι τιμές σε βενζίνη και το πετρέλαιο θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη μικρή αποκλιμάκωση στην τιμή του βαρελιού, πλέον καταγράφεται και πάλι αύξηση, καθώς χθες, Πέμπτη ανέβηκε κατά 10 δολάρια.

Όπως εκτίμησε, η αυξητική τάση μάλλον θα συνεχιστεί κι έτσι από την Τρίτη αναμένονται και νέες αυξήσεις. Η μείωση που είδαν οι πρατηριούχοι ήταν της τάξης των 10 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, δεν θα κρατήσει πολύ.

«Μέχρι εδώ ήταν η ανάσα που πήραμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Λέγαμε ότι θα κρατήσει αυτή η μείωση αλλά δεν βλέπουμε να κρατάει», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων.

Πού βρίσκονται τώρα οι τιμές στη βενζίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης «Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων» (στοιχεία 16/3/2022), σε πανελλαδικό επίπεδο η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) διαμορφώνεται στα 2,095 ευρώ ανά λίτρο.

Όσον αφορά στην Αττική, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στο 2,066 ευρώ ανά λίτρο.

Επίδομα βενζίνης: Πώς θα πάρετε την κάρτα καυσίμων

Για τρεις μήνες θα διαρκέσει η επιδότηση βενζίνης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Την επιδότηση δικαιούνται φυσικά πρόσωπα (και ελεύθεροι επαγγελματίες), αφορά αυτοκίνητα ασφαλισμένα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να είναι συνιδιοκτήτες (ένας μόνον για κάθε αυτοκίνητο) ή έχουν αυτοκίνητο με leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (όπως το freedom pass), η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για τη λήψη της κάρτας, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώσει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση.

Τα ποσά:

  • Στα 0,22 ευρώ ανά λίτρο για την ηπειρωτική χώρα ή συνολικά 40 ευρώ το τρίμηνο για κατανάλωση 60 ευρώ ανά μήνα
  • Στα 30 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση για όσους έχουν μοτοσυκλέτα
  • Για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο)
  • Για το diesel κίνησης, η τελική επιδότηση είναι 0,15 ευρώ ανά λίτρο
  • Για τα ταξί τον Απρίλιο θα χορηγηθεί ενίσχυση 200 ευρώ για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr