Έρχονται 750 κάμερες για την αντιμετώπιση εγκληματικότητας και τροχαίων παραβάσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 750 κάμερες για την αντιμετώπιση εγκληματικότητας και τροχαίων παραβάσεων

750 κάμερες προβλέπει ο σχεδιασμός να αναπτυχθούν στην Αττική τόσο για την αντιμετώπιση της κίνησης όσο και για την εγκληματικότητα.

Για το θέμα της κίνησης που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου το σχέδιο προβλέπει ενίσχυση της παρουσίας της Τροχαίας στους δρόμους για να περιορίσει το φαινόμενο τόσο της καταπάτησης της ΛΕΑ αλλά και το πρόβλημα με τις κόντρες. Στον σχεδιασμό υπάρχει και η αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενα παραβατών με σκληρά μέτρα, όπως η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας σε όσους παρανομούν επανειλημμένα.

Νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του μποτιλιαρίσματος στον Κηφισό με ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών με μηχανές αλλά και γερανούς. Οι λόγοι που οδηγούν σε μποτιλιάρισμα στον Κηφισό πολλοί, αλλά ένα στοιχείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022, καταγράφηκαν 90 περιστατικά με βλάβες -μόνο στον Κηφισό- κάθε μήνα.

Στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ υπάρχει και η αναβάθμιση των Κέντρων Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ και στην Κατεχάκη, ενώ υπάρχει και ο στόχος είναι να αναπτυχθούν 750 σταθερές κάμερες στην Αττική, τόσο για την αντιμετώπιση ζητημάτων τροχαίας, όσο και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr