Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»: Καφές – φαρμάκι στα 2,5 ευρώ, ποιες οι αυξήσεις τιμών στα προϊόντα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»: Καφές – φαρμάκι στα 2,5 ευρώ, ποιες οι αυξήσεις τιμών στα προϊόντα

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Αυξήσεις «φωτιά» έρχονται σε πολλά προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των διεθνών ανατιμήσεων. Ανάμεσα σε αυτά που αναμένεται να δουν τις τιμές τους να φτάνουν στα ύψη είναι και ο καφές, ο οποίος στο χέρι που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 4 με ευρώ. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τα 80 λεπτά πέρσι θα εκτοξευτεί στο 1 ευρώ και 5 λεπτά φέτος.

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV, ο Τάσος Καλαφάτης, ιδιοκτήτης καφέ, τόνισε πως αναμένεται μια άμεση αύξηση του στα 2,5 ευρώ. Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί αυξήσεις σε πολλά προϊόντα. Ενδεικτικά, σε σπορέλαια έως 50% στα  χαρτικά έως 35% στο ελαιόλαδο έως 25%  στο ρύζι έως 20% στα μακαρόνια και στα όσπρια έως 10%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γιώργο Λεχουρίτη, αν η πρόβλεψη για αύξηση στο ρεύμα κατά 50% επαληθευθεί θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με ορίζοντα την ΔΕΘ να εξαγγείλει πακέτο μέτρων που θα συγκρατήσουν τις τιμές, και μεταξύ άλλων θα προβλέπει την διατήρηση του ΦΠΑ 13% σε καφέ μη αλκοολούχα ποτά χυμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως στόχος είναι οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη της Ελληνίδας και του Έλληνα και του ελληνικού νοικοκυριού.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον Flash: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει. Η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες».

Ο Τομεάρχης ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε πως «αποδεικνύεται ότι και στο ζήτημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας είπε πως «τα αντισταθμιστικά μέτρα που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr