Έρχονται αλλαγές ωραρίου στην απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται αλλαγές ωραρίου στην απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια

Έρχονται αλλαγές ωραρίου στην απαγόρευσης κυκλοφορίας - Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια

Άρση lockdown: Έρχονται αλλαγές ωραρίου στην απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια

Με μια ευρεία ατζέντα για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown που περιλαμβάνει μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαναλειτουργία φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, γυμναστηρίων συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο σε θρίλερ εξελίσσεται η τύχη των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για επαναλειτουργία τους.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σήμερα στον ANT1 ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Ενώ, επιφυλακτική ήταν και η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Αριστοτελία Πελώνη, η οποία τόνισε, αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, στον ΣΚΑΪ, πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουμε όπως έχουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Σκέψεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας
Η πρόταση για την απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει αυτή να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει από την Δευτέρα του Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πίεση για μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας ζητούν παράγοντες της εστίασης υποστηρίζοντας ότι η έναρξη του στις 11 το βράδυ θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις τόσο για το ωράριο κυκλοφορίας όσο και για την απαγόρευση της μουσικής είχαν εκφράσει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πάντως ότι η όποια αλλαγή του ωραρίου για την απαγόρευση θα γίνει στις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια και φροντιστήρια
Για τα φροντιστήρια η πρόταση είναι να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία έχει ήδη ανακοινωθεί η επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Στην ατζέντα και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ενός κλάδου που έχει δοκιμαστεί και για τον οποίο κυβερνητικά στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα στήριξης με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Aναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και το πότε αναμένεται το άνοιγμα των γυμναστηρίων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών, τονίζοντας ότι προχωράμε βδομάδα με τη βδομάδα.

Πιθανή η κατάργηση του SMS για το click inside
Αναφορικά με το SMS στο 13033 ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr