Έρχονται ραντάρ ήχου για τους θορυβώδεις παραβάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται ραντάρ ήχου για τους θορυβώδεις παραβάτες

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένες συσκευές θα κάνουν πολύ πιο εύκολη τη δουλειά της Αστυνομίας

Η Ευρώπη αρχίζει σιγά σιγά να βάζει στο στόχαστρο όσους βελτιώνουν τις εξατμίσεις σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Μετά το όριο ταχύτητας των 30 χλμ./ώρα στις πόλεις, η Γαλλία «ανοίγει» πρώτη…και το χορό των προστίμων για όσους τροποποιούν τις εξατμίσεις στα οχήματά τους. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη συγκεκριμένη χώρα, καθώς το πρόγραμμα εντοπισμού της συγκεκριμένης κατηγορίας παραβατών εφαρμόζεται ήδη στο Παρίσι.

Ωστόσο, πρόσφατα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γαλλίας προχωρούν σε καθολική εφαρμογή του μέτρου και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με ορίζοντα τις αρχές του 2022. Όπως μπορούμε να δούμε και στη σχετική εικόνα, οι συσκευές εντοπισμού θυμίζουν κάτι από drone και διαθέτουν κάμερα που μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες. Μόλις οι αισθητήρες διαπιστώσουν πως κάποια μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο εκπέμπει υψηλά επίπεδα θορύβου, τότε η συσκευή περιστρέφεται και φωτογραφίζει την πινακίδα. Κατόπιν αποστέλλεται το πρόστιμο στη διεύθυνση κατοικίας του παραβάτη.

Με βάση τα διεθνή πρότυπα, τα αυτοκίνητα και οι μηχανές υπόκεινται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές εκπομπής θορύβου. Έτσι, από δω και στο εξής, θα βλέπουμε ολοένα και πιο «ήσυχα» αυτοκίνητα και μηχανές στις πόλεις. Για αυτό και πολλοί κατασκευαστές, ειδικά σε γρήγορες κατασκευές, προχωρούν σε ειδικά προγράμματα λειτουργίας του κινητήρα, ώστε, όταν διέρχεται από πυκνοκατοικημένη περιοχή η διέλευση να είναι όσο το δυνατόν πιο «αθόρυβη».

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένες συσκευές θα κάνουν πολύ πιο εύκολη τη δουλειά της Αστυνομίας απλουστεύοντας τη διαδικασία εντοπισμού όσων παρανομούν.
Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr