Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα στην Αθήνα – Συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα στην Αθήνα – Συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Εργασιακό νομοσχέδιο: Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα – Σύμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας –  Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Νωρίτερα, μπροστά στη Βουλή συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή στις 17:00 ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή εκ νέου στις 18:00 ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Λόγω της απεργίας προκλήθηκε μεγάλη συμφόρηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με την αστυνομία να διακόπτει την κίνηση των οχημάτων στην Πανεπιστημίου, αλλά και δρόμους γύρω από τη Βουλή.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς:
Ακινητοποιημένα είναι Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.
Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr