Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10 το πρωί έξω απο το κτήριο του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα

Στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί τους πολίτες το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση.

Την ιστορική αυτή μέρα απεργούμε και ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις και τους πολέμους.
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και οι εργαζόμενοι τιμώντας την ηρωική και αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά υποκλίνονται ευλαβικά:

Στους πρωτοπόρους ήρωες εργάτες του Σικάγο που υπερασπίστηκαν με αυτοθυσία τα δικαιώματα της εργατικής τάξης για οχτάωρο και καθιέρωσαν την 1η του Μάη ως σύμβολο αγώνα, δράσης και αλληλεγγύης των εργατών.

Στους απεργούς καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, στους 200 πατριώτες που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, στους επώνυμους και ανώνυμους αλύγιστους αγωνιστές που μέσα από εξορίες, διώξεις και βασανιστήρια, πάλεψαν για τα δίκια της τάξης μας και του λαού μας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους.

Σε όλους και όλες τους νεκρούς της εργατικής τάξης, θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αυθαιρεσίες στους χώρους δουλειάς.

Σε όλους και όλες που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το Κράτος σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Για το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, τους αγώνες για την αλληλεγγύη, την Ειρήνη και την συμφιλίωση των λαών.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, βρίσκει την Εργατική τάξη στο στόχαστρο των πιο νεοφιλελεύθερων πολιτικών της μεταπολίτευσης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ συμπεριφερόμενη με μίσος στον κόσμο της εργασίας, προσπαθεί να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα.
Η πολύπαθη Εύβοια γλείφει τις πληγές της μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, που ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς κρατικής και κυβερνητικής αδιαφορίας
.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν ένα ηρωικό και υπερήφανο πολύμηνο αγώνα υπερασπιζόμενοι την εργασία τους και το ψωμί των οικογενειών τους.


Οι εργαζόμενοι του υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Χαλκίδας ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια δίνουν καθημερινές μάχες με την πανδημία και τα τρέχοντα περιστατικά, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα Υγείας.


Το οικονομικό κατεστημένο με το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό του, σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ εκτελώντας εντολές του ΣΕΒ, αφαιρούν τη μια μετά την άλλη, τις κατακτήσεις που μας απέμειναν στη λαίλαπα των μνημονίων, απαξιώνοντας και ξεπουλώντας εμβληματικές Δημόσιες επιχειρήσεις όπως, ΔΕΗ,ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ.
Εκατόν τριάντα έξι (136) χρόνια από το Σικάγο και 102 χρόνια από τότε που νομοθετήθηκε   στην Ελλάδα η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε ουσιαστικά το 8ώρο!
Επιτρέπει την 12ωρη εργασία χωρίς υποχρέωση υπερωριακής αμοιβής, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να μας εκμεταλλεύονται, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.

Εργαζόμενες-οι, νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι, ορθώνουμε το ανάστημα μας, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

-Άμεσα γενναία μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων κατοίκων της Β. Εύβοιας
-Άμεση παύση κάθε προσπάθειας για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Στήριξη της επιχείρησης για την συνέχιση της λειτουργίας της και την υπεράσπιση του πλούτου της.

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης καθώς και όλων των αντεργατικών μνημονιακών  Νόμων όλων των Κυβερνήσεων
-Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τα απανωτά ρεκόρ του πληθωρισμού στα 900 ευρώ, γιατί στο αντίδωρο-Μητσοτάκη των 1,66 €/ημέρα μόνο η λέξη ντροπή ταιριάζει. Συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες με αυξήσεις στους μισθούς.
-Προστασία όλων των εργαζομένων από τις απολύσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία και  επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης.
-Προστασία των  δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επισφάλεια, των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες.
-Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να σταματήσει τώρα η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών που οδηγούν σε γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία.

–  Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων με αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου και  αυστηρή εφαρμογή του.

-Κατάργηση όλων των νομοθετημάτων της κυβέρνησης που περιορίζουν ασφυκτικά  τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.

– Πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις πρωτοφανείς αυξήσεις τιμών σε ενέργεια, καύσιμα και σε βασικά αγαθά διατροφής. Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας και όπου αλλού εμφανίζεται. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που θα στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία.

-Απόσυρση του Νομοσχέδιου για  τον ΟΑΕΔ που μεταλλάσσει το όνομα και τον χαρακτήρα του οργανισμού και αντί της ουσιαστικής στήριξης των ανέργων για την εύρεση εργασίας εισάγει την τιμωρητική αντιμετώπισή τους.
-Στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας  για όλους
– Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό με την άμεση παύση της ιμπεριαλιστικής Ρωσικής εισβολής. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και σε κανένα πόλεμο του ΝΑΤΟ ή οποιασδήποτε χώρας.

Με τα πιο πάνω δίκαια  αιτήματα συμμετέχουμε στην 24 ωρη απεργία την 1 Μάη και στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων  στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη μνήμη των αγωνιστών της Εργατικής τάξης
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr