Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Να σταματήσει η δίωξη των μελών της ΕΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Να σταματήσει η δίωξη των μελών της ΕΑΒ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη δίωξη μελών της ΕΑΒ. 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη δίωξη μελών της ΕΑΒ.

«Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με την δίωξη 5 μελών του ΔΣ του Σωματείου.

Η Διοίκηση της ΕΑΒ, αξιοποιώντας διατάξεις του Νόμου-Έκτρωμα Χατζηδάκη, που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας έχουν στείλει ξανά και ξανά στα σκουπίδια, κατέθεσε αγωγή και μήνυση εναντίον των εργαζομένων απαιτώντας αποζημίωση πάνω από 500.000€ με την κατηγορία ότι «εντός του ωραρίου κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες».

Η συγκεκριμένη κίνηση της διορισμένης από την Κυβέρνηση διοίκησης της ΕΑΒ είναι μια καθαρή προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Η Διοίκηση της ΕΑΒ επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά στα αντεργατικά σχέδια και πρακτικές που αφορούν την εταιρεία σε σχέση με τους εργολάβους, την συνειδητή απαξίωση των εγκαταστάσεων και της τεχνογνωσίας του εξειδικευμένου προσωπικού, την Σαββατοκυριακάτικη εργασία, τις διπλοβάρδιες και τις υπερωρίες κ.α.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει τις διώξεις των συνδικαλιστών και την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των συνδικάτων με το Νόμο-Έκτρωμα Χατζηδάκη.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Να παρθεί τώρα πίσω η αγωγή και η μήνυση της ΕΑΒ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr