Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Στην 24ωρη απεργία της 6ης Απριλίου συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και καλεί με ανακοίνωσή του τον κόσμο για συσπείρωση και συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της κατά των εργαζομένων όταν από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της κατήργησε τους όλους τους εργασιακούς νόμους, που με αγώνες είχαν κατακτηθεί,  της αιτιολογημένης απόλυσης, την συνευθυνότητα της εργοδοσίας για τους εργολάβους και τη μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ για τις συμβάσεις.

 Αφού απαξίωσε την  Επιθεώρηση Εργασίας, επέβαλε άδικα μέτρα για την εργατική και λαϊκή τάξη, απαξίωσε το δημόσιο σύστημα υγείας και τους υγειονομικούς με αφορμή τη πανδημία, δεν έκανε καμμιά αύξηση του κατώτατου μισθού για 2 χρόνια, ήρθε τώρα να δώσει ψίχουλα, νομοθέτησε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και δικαιώματα των εργαζομένων.

Η αντιλαϊκή πολιτική της όμως δεν έχει τέλος. Τα χατίρια στην εργοδοσία, στους μεγαλοεργολάβους, στα μεγαλοσυμφέροντα, και τα στραβά μάτια στην αισχροκέρδεια τους και στο πλουτισμό τους, έφεραν ασήκωτη ακρίβεια στους ώμους των εργαζομένων, της μικρής και μεσαίας τάξης και των οικογενειών τους. Βολικό άλλοθι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

   Μόνο με τον αγώνα μας στους δρόμους, θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να τους δείξουμε ότι δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια απέναντι στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :

           Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, την άμεση επαναφορά στα 751€ κατώτατου μισθού, μέτρα κατά της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.

           Χρηματοδότηση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Καμμιά απόλυση και σεβασμός στους υγειονομικούς.

           Κατάργηση του νόμου εκτρώματος 4808/21 που κατήργησε το 8ωρο και γύρισε τους εργαζόμενους 150 χρόνια πίσω.

           Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Καμμιά χαμένη θέση εργασίας και διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων.

           Διαρκείς έλεγχοι για παραβάσεις ασφαλείας στους χώρους εργασίας,   μετά και το θανατηφόρο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 3 συναδέλφους μας στην Κοζάνη, γίνονται πιο επιτακτικοί από ποτέ. Όχι άλλο αίμα εργαζομένων στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας.

           Καμία εμπλοκή με στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας μας στο πόλεμο. Πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη περιοχή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ                                                Γιώργος ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ Λεωφορεία θα ξεκινήσουν 8.30΄το πρωί από τον ΒΟΥΡΚΟ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr