Εργαζόμενος σε beach bar ζήτησε να πληρωθεί και τον χτύπησαν με τσουγκράνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενος σε beach bar ζήτησε να πληρωθεί και τον χτύπησαν με τσουγκράνα

Ο εργαζόμενος κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ακόμη ένα περιστατικό βίας κατά εργαζόμενου έρχεται στο φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από την Πάργα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Πάργας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος εργαζόμενου σε κεντρικό beach bar στην παραλία Βάλτος στην Πάργα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω εργαζόμενος έχει αναγγελία πρόσληψης στο «ΕΡΓΑΝΗ» στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσο τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα «μαύρα»!

Οι προσβολές καθημερινώς και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου εργαζομένου – όπως καταγγέλλει – μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα. Ο εργαζόμενος κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων επικοινώνησε με την μητέρα του εργαζομένου και έχει ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Την Τρίτη 11 Ιουλίου νεαρός εργαζόμενος- σερβιτόρος σε παραλιακό, κεντρικό beach Bar στην παραλία Βάλτος στην Πάργα, πήγε στο μαγαζί που δούλευε να ζητήσει τα δεδουλευμένα μεροκάματά του. Η απάντηση των εργοδοτών του ήταν να τον βρίσουν και να τον χτυπήσουν ακόμη και όταν τρομαγμένος άρχισε να τρέχει.

Δεν φτάνουν τα 9-10ωρα και τα 7ήμερα και οι απαξιωτικές συμπεριφορές με χυδαίες εκφράσεις, τώρα το θράσος των εργοδοτών φτάνει μέχρι το ξύλο. Ο εργαζόμενος κατέφυγε στην αστυνομία στη Πάργα και σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού ενθαρρύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης, τη διάλυση της επιθεώρησης εργασίας και την υποστελέχωση κάθε ελεγκτικού φορέα.

Αυτοί που έχουν καταλάβει τις παραλίες νιώθουν κυρίαρχοι και πιστεύουν ότι τους ανήκει κι ο αέρας που αναπνέουμε. Στην Πάργα για όλο αυτό υπάρχουν πολιτικοί- ηθικοί αυτουργοί.

Σαν σωματείο ενημερώσαμε άμεσα την Ομοσπονδία μας και ήμαστε σε συνεχή επαφή με το συνάδελφο. Ζητάμε να πάρει θέση ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης αλλά και οι βουλευτές του νομού μας.

Δεν θα αφήσουμε αυτή την ενέργεια αναπάντητη. Κανένας δεν είναι μόνος του. Οι απειλές σε βάρος του σωματείου μας δε θα περάσουν. Με το σωματείο μας διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Καλούμε τους/ις εργαζόμενους/ες να οργανωθούν στο σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Η τρομοκρατία τους δε θα μείνει αναπάντητη!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr