Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση για την υπόθεση του χάσκι: «Πολύ προβληματικό ότι δεν έχει μιλήσει κανένας για τον ιδιοκτήτη του σκύλου» (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση για την υπόθεση του χάσκι: «Πολύ προβληματικό ότι δεν έχει μιλήσει κανένας για τον ιδιοκτήτη του σκύλου» (video)

Στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel εμφανίστηκε ζωντανά χθες βράδυ Δεκεμβρίου η Εριέττα Κούρκουλου, ιδρύτρια του Save a Greek Stray (SGS).

Η Εριέττα Κούρκουλου αναφέρθηκε στην υπόθεση του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα, η οποία έχει σοκάρει το πανελλήνιο. «Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό. Είμαστε στον χώρο σχεδόν 15 χρόνια τώρα και έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά. Όμως βλέπουμε μια Ελλάδα που ξαφνικά αυτά τα περιστατικά δεν τα σηκώνει. Επειδή έχω δει αυτή τη σταδιακή αλλαγή, με χαροποιεί πάρα πολύ. Αυτό που προσωπικά δεν με χαροποιεί είναι το να αναπτύσσει ο καθένας τη θεωρία του και να τρέχουμε για να προλάβουμε την είδηση, πλέον όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Παρόλο που αυτό έχει μια δυναμική, ενδεχομένως να μπερδεύει τον κόσμο και να δυσκολεύει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και την απόδοση της δικαιοσύνης» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Το να ακυρώνουμε μια περιοχή και να στρεφόμαστε αντίθετα σε μια κοινότητα, η οποία, ναι είναι η Αράχωβα, είναι όμως και άνθρωποι που βγάζουν τα χρήματα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Το να στρεφόμαστε εναντίον τους, αντί να δουλεύουμε μαζί τους, αντικειμενικά είναι οι άνθρωποι που μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην επίλυση της υπόθεσης. Σίγουρα σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αποκρύψουν κάποια πράγματα, όμως η εμπιερία μου λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Αυτή η ακυρωτική προσέγγιση, η υπερβολική για μένα προσέγγιση τους κρατάει πίσω από το να πουν πραγματικά αυτά που ξέρουν και να βοηθήσουν. Αυτή η κόντρα και ο μισανθρωπισμός που αμέσως προκαλείται μέσα μας τον θεωρώ προβληματικό», συνέχισε η κ. Κούρκουλου.

Εριέττα Κούρκουλου: Πολύ προβληματικό το γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει κανένας για τον ιδιοκτήτη αυτού του σκύλου

Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες που φέρει ο ιδιοκτήτης του ζώου σημειώνοντας: «Επίσης θεωρώ πολύ προβληματικό το γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει κανένας για τον ιδιοκτήτη αυτού του σκύλου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος κατά κόρον για αυτό που έγινε. Γιατί σίγουρα υπάρχουν έξω πολλοί άρρωστοι άνθρωποι, προβληματικοί άνθρωποι, όμως η ευθύνη κάποιου ζώου είναι του ιδιοκτήτη του ο οποιος δεν το πρόσεξε όπως θα έπρεπε» τόνισε κατηγορηματικά η ιδρύτρια του Save a Greek Stray.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr