Έριξε φυτοφάρμακο μέσα σε νηπιαγωγείο γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές των παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξε φυτοφάρμακο μέσα σε νηπιαγωγείο γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές των παιδιών

Μία εξοργιστική καταγγελία έφερε στο φως το LIVE NEWS, όταν γονείς μικρών παιδιών στη Λάρισα πληροφορήθηκαν από τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου πως πρέπει να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο γιατί ο γείτονας έχει ρίξει φυτοφάρμακο στην αυλή.

Οι γονείς, σε σοκ, παρέλαβαν e-mail που τους ενημέρωνε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, γιατί κάποιος γείτονας έχει ψεκάσει με φάρμακο τα φυτά που βρίσκονται στην αυλή του νηπιαγωγείου.

«Ψέκασε ο γείτονας δίπλα. Ανησυχήσαμε, βέβαια. Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι. Παιδάκια είναι εδώ πέρα. Δηλαδή αν ήταν το εγγόνι του θα το έκανε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Ο γιος μου καθημερινά κόβει λουλούδι και μου το φέρνει το μεσημέρι».

«Δημιουργεί θέματα εδώ και πολλά χρόνια»

Άμεσα άρχισαν διαδικασίες για να βρουν ποιος έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Η διευθύντρια ανακάλυψε πως ήταν ο άνθρωπος που μένει ακριβώς από δίπλα, χωρίς ποτέ να την ενημερώσει.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι γείτονας και εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί θέματα στο νηπιαγωγείο. Τον ενοχλούν τα παιδιά και η διευθύντρια μίλησε μαζί του και παραδέχτηκε ότι μπήκε μέσα στην αυλή. Στην αρχή έλεγε ότι πήδηξε από τα κάγκελα, μετά έλεγε ότι είχε κλειδιά και παραδέχτηκε ότι έριξε τα φυτοφάρμακα», συμπλήρωσε ο πατέρας μαθητή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων στο LIVE NEWS, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δημιουργούσε πρόβλημα στο σχολείο.

«Ο συγκεκριμένος κύριος εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί προβλήματα γιατί… τον ενοχλούν οι φωνές των παιδιών»

«Απ’ ό,τι μάθαμε, τα κάνει χρόνια αυτά τα πράγματα. Είναι δηλητήριο. Αν πάθει κάτι κάποιο παιδί; Θα αρρώσταινε κάποιο παιδί και δεν θα ξέραμε από πού είναι. Παίζουν σε αυτά τα σημεία και ο κύριος πρέπει να συμμαζευτεί», αναφέρουν.

«Πάω το παίρνω το παιδάκι μου και μετά πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση. Τελικά βρήκα τη διευθύντρια στο σχολείο και μου είπε η γυναίκα ότι έκανε αυτή μήνυση. Μου είπαν ότι επιλήφθηκε το θέμα ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε ο πατέρας μαθητή.

«Το έριξα στην αυλή μου»

Ο 65χρονος άνδρας που μένει δίπλα από το νηπιαγωγείο παραδέχθηκε πως έχει ρίξει εδώ και μέρες ένα είδος φυτοφαρμάκου για να ξεραθούν τα χόρτα. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως αυτό έγινε μόνο στον χώρο του σπιτιού του.

«Το νηπιαγωγείο με το σπίτι του εντολέα μου πράγματι γειτνιάζουν. Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν αφήνει υπολειμματικότητα και είναι φάρμακο επαφής», ανέφερε η δικηγόρος του 65χρονου.

Η ίδια, μιλώντας στο LIVE NEWS, σημείωσε ότι όσα λέγονται για την υπόθεση «μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου που επειδή ενοχλήθηκε από τα παιδιά έφτασε στο σημείο να ρίξει φυτοφάρμακο».

Όπως είπε, ο πελάτης της δηλαδή «κατηγορείται ότι εσκεμμένα ήθελε να δηλητηριάσει δεκάδες παιδιά». Αν αυτό ισχύει «θα έπρεπε να έχουν επιληφθεί ήδη οι εισαγγελικές αρχές και λόγω της επικινδυνότητας του, να βρίσκεται τουλάχιστον κρατούμενος αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι γονείς των μικρών μαθητών δηλώνουν θορυβημένοι. «Θορυβηθήκαμε, γιατί είναι μικρά παιδιά που δεν μπορείς να ελέγξεις πού θα πιάσουν και πού θα κάτσουν», κατήγγειλε μητέρα μαθητή και τόνισε ότι ο συγκεκριμένος κύριος εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί προβλήματα γιατί… τον ενοχλούν οι φωνές των παιδιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, έφτασε στο σημείο να κάνει καταγγελία ότι τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας για να κλείσει το σχολείο.

Η υπόθεση διερευνάται με τον 65χρονο να καλείται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr