ΕΣΠΑ: Έρχεται παράταση στις αιτήσεις για την ένταξη στους παιδικούς σταθμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Έρχεται παράταση στις αιτήσεις για την ένταξη στους παιδικούς σταθμούς

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ένταξη στους παιδικούς σταθμούς μέσω του Προγράμματος της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για την περίοδο 2022-2023.

Η Παρασκευή 12 Αυγούστου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα επρόκειτο να είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων στην πλατφόρμα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν και σε κλείσιμό της για κάποιες ώρες, πρόκειται να δοθεί παράταση, σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Στην ανακοίνωση της η ΕΕΤΑΑ επισημαίνει πως για την αντιμετώπιση των τεχνικών προβλήματων που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, και για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας, είναι πιθανόν η εφαρμογή να σταματήσει να είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες, που θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στον ίδιο χώρο.

Επίσης θα δοθεί η αναγκαία παράταση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Ενστάσεις

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα, από την Τετάρτη 17 έως και την Παρασκευή 19 Αυγούστου οι πολίτες θα μπορούην να υποβάλουν την ένστασή τους, ενώ οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 23 Αυγούστου.

Οι ημερομηνίες αυτές, μπορεί και να αλλάξουν αναλόγω την παράταση που θα δοθεί.

Πώς κάνετε αίτηση

Για να υποβάλετε την αίτηση σας στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 – 2023 μπαίνετε ΕΔΩ. και επιλέγετε την ειδική εφαρμογή όπου εισέρχεστε με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης για Παιδικούς Σταθμούς

  1. Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).
  2. Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.
  3. Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr