Εσπερινό ΓΕΛ Χαλκίδας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εσπερινό ΓΕΛ Χαλκίδας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 2019

Ολοκλήρωση του Προγράμματος Erasmus+ KA1 2019 «Οι ΤΠΕ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση» του Εσπερινού ΓΕΛ Χαλκίδας

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Χαλκίδας ενημερώνει με δελτίο τύπου πως ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ / KA1 2019 / Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Οι ΤΠΕ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση».

Στα πλαίσια του ανωτέρου προγράμματος, εκπαιδευτικοί του σχολείου ταξίδεψαν και επιμορφώθηκαν σε σεμινάρια κατάρτισης σχετικά με την εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, που έγιναν σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες: Ιρλανδία, Κύπρος, Βέλγιο, Ισπανία, Τσεχία και Ιταλία. Οι κινητικότητες πραγματοποιήθηκαν (καθυστερημένα λόγω της πανδημίας) από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022 και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Προτιμήθηκε η διασπορά των εκπαιδευτικών σε διαφορετικές δραστηριότητες, χώρες και ημερομηνίες, παρά η ομαδική παρακολούθηση μίας δραστηριότητας (κάτι που θα ήταν και ευκολότερο από πλευράς οργάνωσης), ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν διαφορετικές εμπειρίες και να αποκτήσουν περισσότερες και διαφοροποιημένες γνώσεις και δεξιότητες.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν και εξασκήθηκαν σε καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις σε διάφορα αντικείμενα διδασκαλίας, σε νέα εκπαιδευτικά εργαλεία με την αξιοποίηση των ΤΠΕ και ήρθαν σε επαφή, ανταλλάσοντας γνώσεις και εμπειρίες, με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Έτσι, εκπληρώνεται ο στόχος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης του σχολείου μας που ήταν η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να αξιοποιηθούν στην πράξη και να οδηγήσουν σε αποδοτικότερη και βελτιωμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ μέσω του ΙΚΥ που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και εγκρίθηκε το 2019.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr