Εθελοντής διασώστης για Τέμπη: Αν η σύγκρουση γινόταν στο τούνελ θα είχαμε περισσότερα θύματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθελοντής διασώστης για Τέμπη: Αν η σύγκρουση γινόταν στο τούνελ θα είχαμε περισσότερα θύματα

Εθελοντής διασώστης μίλησε για όσα βίωσε στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

«Είμαστε από το Βόλο και λίγο μετά τις 12 είχαμε αμυδρές πληροφορίες, αλλά δεν ξέραμε ακόμη ακριβώς. Μία ομάδα ετοιμάστηκε και πήγε στις 2 το πρωί στο σημείο», είπε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εθελοντής διασώστης που βρέθηκε στον τόπο της φονικής σύγκρουσης από τις πρώτες ώρες στο OPEN.

«Όταν φτάσαμε εμείς είχε τελειώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της απομάκρυνσης και της διακομιδής των πιο πολλών επιβατών που ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά και τραυματιών και σχεδόν τελείωνε η κατάσβεση ενός από τα τρία βαγόνια που ήταν διαλυμένα, για να ξεκινήσει η προσπάθεια να βγουν οι εγκλωβισμένοι, να ανασυρθούν τα θύματα»

«Εμείς βοηθούσαμε επικουρικά τους άντρες της πυροσβεστικής να απομακρύνουν τις σορούς από το φλεγόμενο βαγόνι».

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε τι έγινε ακριβώς, αλλά η συμμετοχή μας σε αυτή την επιχείρηση μας επηρέασε πάρα πολύ. Δεν γίνεται να μην σε επηρεάζει όταν κουβαλάς ένα σώμα που κανονικά θα ζύγιζε 80, 90 κιλά και να ζυγίζει 30 και 40 γιατί ήταν σώματα καμμένα, διαμελισμένα. Και βρήκαμε και πολλά κομμμάτια από σώματα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «Είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας, που δεν έγινε η σύγκρουση μέσα στο τούνελ. Γιατί τότε θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα, όχι μόνο 57. Θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα από τη φωτιά και τους καπνούς από το εμπορικό, το οποίο στο πρώτο βαγόνι μετέφερε μία τεράστια ποσότητα με λαμαρίνες, που ξεχύθηκαν και κάλυψαν τις ράγες. Σκεφτείτε αυτές πως θα διέλυαν το επιβατικό τρένο χωρίς κανέναν τρόπο διαφυγής».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr