Έβρος: Πέρασαν στην Ελλάδα οι 80 μετανάστες που βρίσκονταν σε τουρκική βραχονησίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Πέρασαν στην Ελλάδα οι 80 μετανάστες που βρίσκονταν σε τουρκική βραχονησίδα

Ο Έβρος έγινε για περίπου 80 ανθρώπους κάθε ηλικίας, ο τόπος που έζησαν στιγμές δραματικές.

Στο επίκεντρο ο Έβρος για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα, με μετανάστες να παιρνούν δραματικές στιγμές σε βραχονησίδα και τελικά να περνούν σε ελληνικό έδαφος…

Τα κυκλώματα που διακινούν μετανάστες θησαυρίζουν και καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα – γράμματα. Ο Έβρος έγινε για περίπου 80 ανθρώπους κάθε ηλικίας, ο τόπος που έζησαν στιγμές δραματικές. Εγκλωβισμένοι σε βραχονησίδα να καλούν σε βοήθεια και τελικά να περνούν σε ελληνικό έδαφος. Στρατός και συνοριοφύλακες βρίσκονται στην περιοχή και παραμένουν σε επιφυλακή. Με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε επικοινωνία με την τουρκική που ορκίστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2023.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.
Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr