Εύβοια Αλιβέρι: Από το 2016 είχε ζητήσει πρώτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου την αξιοποίηση του Λιγνιτωρυχείου στη θέση Μπρινιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια Αλιβέρι: Από το 2016 είχε ζητήσει πρώτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου την αξιοποίηση του Λιγνιτωρυχείου στη θέση Μπρινιά

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή που είχε στείλει ο Εμπορικος Συλλογος Αλιβερίου από το 2016

Από το 2016 ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου με επιστολή του τόσο προς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όσο και προς την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας είχε ζητήσει την Αξιοποίηση του υπάρχοντος  Μουσείου και των κτηριακών εγκαταστάσεων στο πρώην Λιγνιτωρυχείο στη θέση Μπρινιά.

Διαβάστε την επιστολή που είχε αποστείλει 

ΗΜΕΡ:20-4-2016
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου έχοντας βασικό στόχο την δυναμική παρουσία του σε όλα τα τεκταινόμενα  που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου και με απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση της αγοράς και την ενδυνάμωση του εμπορικού κόσμου που περνάει δύσκολες ώρες, αναζητά πάντα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Θεωρούμε πως οι δυνατότητες ανάπτυξης της παραμελημένης ομολογουμένως, έως τώρα, περιοχής μας είναι τεράστιες και εξαρτώνται από εφικτές παρεμβάσεις για τις οποίες ζητάμε την υποστήριξη σας.

Τα θέματα που μας απασχολούν και ζητάμε την άμεση κινητοποίηση σας είναι τα εξής:

1.Επαναλειτουργία του παραρτήματος ΟΑΕΕ.

2.Λειτουργία παραρτήματος πολεοδομίας

3.Λειτουργία παραρτήματος  ΔΟΥ

4.Ακτοπλοϊκή  σύνδεση Καράβου-Αττικής

5.Ενδυνάμωση Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

6.Ίδρυση ΕΚΑΒ

7.Ενδυνάμωση υπηρεσιών και ιατρείων του ΙΚΑ

8.Διευθετήσεις που αφορούν το παρεμπόριο.

9.Παροχή Φυσικού Αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση καθώς και τηλεθέρμανση.

10.Αξιοποίηση του υπάρχοντος  Μουσείου και των κτηριακών εγκαταστάσεων στο πρώην Λιγνιτωρυχείο στη θέση Μπρινιά.

Υπάρχει δυνατότητα χρήσης των αιθουσών για συνεδριακά κέντρα και τελευταίας τεχνολογίας προσομειωτής  που  κόστισε  αρκετά εκατομμύρια και  παραμένει αχρησιμοποίητος. Επιβάλλεται να αξιοποιηθεί  ως  εκπαιδευτικό κέντρο.

Ο χώρος ενδείκνυται για δημιουργία πάρκου, παιδικής κατασκήνωσης  και μετά από κατάλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος να δημιουργηθεί βιότοπος και πράσινα σημεία.

Αξίζει να επισκεφτείτε τον χώρο αυτό για να έχετε προσωπική άποψη  και να διαπιστώσετε την ιστορική του αξία και πως η αξιοποίηση του μπορεί να μας προσφέρει ανεκτίμητα οφέλη.

11.Αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο του εργοστασίου του ΑΗΣ Αλιβερίου και δημιουργία μουσείου.

12.Έλεγχος των ρύπων που παράγουν τα εργοστάσια της περιοχής και ιδιαίτερα η ΑΓΕΤ.

13.Παράδοση περιφερειακού δρόμου στην κυκλοφορία και σηματοδότηση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας. Δημιουργία πεζοδρομίων στον περιφερειακό και ποδηλατόδρομου τα οποία απουσιάζουν παντελώς από την πόλη μας.

14.Δημιουργία μίας τουλάχιστον παιδικής χαράς στην πόλη.

15.Δημιουργία δημόσιου πάρκινγκ, σηματοδότηση στο κέντρο της πόλης και θέσεις στάθμευσης.

16.Άμεση ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου και κατασκευή κολυμβητηρίου όπως είχε προγραμματιστεί η υλοποίηση του αλλά ακυρώθηκε. Δεν νοείται μια πόλη όπωςτο Αλιβέρι να στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων.

17.Ο τόπος μας έχει  την δυνατότητα για ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού και ανάδειξης των σημαντικών μνημείων της περιοχής μας  όπως το Ριζόκαστρο, οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο ΑΗΣ  Αλιβερίου, η παλιά πόλη του Αλιβερίου κ ά.

18.Να βρεθεί ένας χώρος για τα αδέσποτα σκυλιά που αποτελούν υψηλού βαθμού κίνδυνο καθώς και χώρος ταφής ζώων.

19.Επαναφορά της αστικής συγκοινωνίας καθώς και γραμμών του ΚΤΕΛ που έχουν καταργηθεί.

20.Ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης του κέντρου του Αλιβερίου.

Τα πιο πάνω θέματα αναφέρονται επιγραμματικά ώστε να σας δοθεί μια γενική εικόνα, παρόλ’αυτά είμαστε στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε στην συνέχιση μιαςεποικοδομητικής συνεργασίας μαζί σας, παρέχοντάς σας  πλήρη στοιχεία για κάθε θέμα το οποίο κι εσείς θα κρίνετε ότι δύναστε να μας βοηθήσετε και να παρέμβετε ουσιωδώς.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της εποχής, γνωρίζουμε όμως και τη διάθεσή σας να δώσετε άλλο χρώμα και πνοή στην αυτοδιοίκηση με επί της ουσίας παρεμβάσεις και λύσεις.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας.

Μετά από την πιο πάνω τοποθέτηση της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου τον λόγο πήρε ο κ. Σπανός ο οποίος χαρακτήρισε χρήσιμα και σημαντικά όλα τα θέματα που αναφέρθηκαν. Σχετικά με τα αιτήματα για παραρτήματα ΟΑΕΕ, ΔΟΥ, Πολεοδομία ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολη η δημιουργία νέων δομών όμως όλοι οι φορείς θα πρέπει να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε υποδομές που θα διευκολύνουν την υλοποίηση τους. Ωστόσο η περιφέρεια φροντίζει για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών και την διευκόλυνση των πολιτών.

Ο κ. Σπανός συνέχισε με το θέμα του Κέντρου Υγείας στο οποίο έχουν διατεθεί 15.000€ για την αναβάθμιση του χώρου ενώ για δημιουργία ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι γίνονταισυνεχείς προσπάθειες.

Μεγάλες προσπάθειες γίνονται για τον έλεγχο του περιβάλλοντος αλλά και για παραεμπόριοπαρά τις σημαντικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού. Η Περιφέρεια σε ότι αφορά το παραεμπόριο ζητά την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και σε ότι αφορά την χρονοβόρα διαδικασία έναρξης των νέων επιχειρήσεων. Ο κ. Βουρδάνος σε αυτό το σημείο ενημέρωσε για την λειτουργία νέας υπηρεσίας της περιφέρειας με  site που συμμετέχουν 350 υπηρεσίες και δίνει την δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης νέων ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.

Σχετικά με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ ανέφερε πως υπάρχει ήδη συνεργασία για την εξασφάλιση των δρομολογίων.

Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Αλιβέρι έδωσε ως πιθανότερο χρόνο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η κα Παπαναστασίου τόνισε την ανάγκη για μια πιο στενή συνεργασία και αναφέρθηκε στην σωστή προσέγγιση μας στα θέματα του τουρισμού που είναι μια από τις σημαντικότερες επιδιώξεις και της περιφέρειας. Η ενδυνάμωση των επιχειρήσεων αλλά και η πολιτική προστασία,ενισχύοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τον τομέα της Υγείας, είναι επίσης σκοπός της περιφέρειας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπόκαρης επισήμανε την άριστη συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς και με την Περιφέρεια και εξέφρασε το πραγματικό ενδιαφέρον όλων των παραβρισκόμενων φορέων για την ουσιαστική επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr