Εύβοια Αλιβέρι – Ρεπορτάζ του evima.gr: Χαμός για τα τελευταία ψώνια – Ουρές σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια Αλιβέρι – Ρεπορτάζ του evima.gr: Χαμός για τα τελευταία ψώνια – Ουρές σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χαμός για τα τελευταία ψώνια της Πρωτοχρονιάς

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με τη μέθοδο click away, ούτως ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Εύβοιας, και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι καθώς οι πολίτες έχουν βγει για να πραγματοποιήσουν τα τελευταία τους ψώνια.

Παρά το Lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ, φαίνεται πως οι περισσότεροι σκοπεύουν να οργανώσουν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τους, όπως κάθε χρόνο. Φυσικά, τα μέτρα περιορισμού και οι έλεγχοι της αστυνομίας, δεν θα αφήσουν πολλά περιθώρια για γλέντια και συγχρωτισμούς.

Πλήθος κόσμου, όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του evima.gr, έσπευσε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία ζαχαροπλαστεία και σε μαγαζιά για δώρα, ούτως ώστε να πάρει όλα όσα χρειάζεται για τις ημέρες των Εορτών.

Εικόνες

Τι είναι το click away

Την μέθοδο του «click away» εξηγεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Όπως τονίζει, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών από τα καταστήματα χωρίς να μεσολαβεί courier.

Επίσης, εξηγεί, ποια είναι η διαφορά του click away με το e-shop και το e-commerce.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στους όρους «e-shop» και «e-commerce» αντίστοιχα, ενώ ο κάθε όρος έχει δικό του ορισμό και είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr