Εύβοια: Αλλάζει «όψη» το οδικό δίκτυο του νησιού – Εγκρίθηκε έργο αποκατάστασης 1.5 εκατ ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Αλλάζει «όψη» το οδικό δίκτυο του νησιού – Εγκρίθηκε έργο αποκατάστασης 1.5 εκατ ευρώ

Ξεκινά έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου της κεντρικής Εύβοιας με χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΥΠ’ ΑΡ. 44», αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000 €. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση βλαβών και φθορών, που έχουν διαπιστωθεί επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου περιοχών της κεντρικής Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, θα γίνει συντήρηση σε τμήματα της υφιστάμενης οδού Ε.Ο. 44 Χαλκίδα (από κόμβο Αγ. Στεφάνου) – παράκαμψη Λαμψάκου – Βασιλικό – Μαλακώντας – παράκαμψη Ερέτριας – Αμάρυνθος – παράκαμψη Αλιβερίου – Βέλος – Λέπουρα και στις λοιπές οδούς της κεντρικής Εύβοιας, στις οποίες έχουν διαπιστωθεί ή θα διαπιστωθούν, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, φθορές και βλάβες που χρήζουν αποκατάστασης.

Οι επεμβάσεις αφορούν στην εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης. Σε κάθε εργασία συντήρησης ή αποκατάστασης, η επέμβαση που θα γίνει, θα είναι σε τμήματα μήκους 30 έως 100 μέτρων περίπου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του έργου και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου της κεντρικής Εύβοιας, για να αποκαταστήσουμε φθορές και να βελτιώσουμε το επίπεδο της οδικής ασφάλειας.

»Τέτοια έργα συντηρήσεων και αποκαταστάσεων είναι απολύτως απαραίτητα και μεριμνούμε για την υλοποίησή τους, παράλληλα με τον σχεδιασμό των μεγάλων οδικών μας έργων, προσπαθώντας να συνδυάσουμε τις άμεσες παρεμβάσεις με τα στρατηγικής σημασίας έργα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η διεκδίκηση και εκτέλεση των μεγάλων έργων αναβάθμισης του οδικού μας δικτύου, πρέπει να συνοδεύεται από τη μεθοδική και διαρκή συντήρηση και βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου.  Η νέα αυτή εργολαβία θα κλείσει πληγές και θα δώσει ανάσες στον κεντρικό μας άξονα πρόσβασης προς ανατολική και νότια Εύβοια, βελτιώνοντας τον σημαντικά σε επίπεδο  ασφάλειας και ποιότητας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr