ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Άνδρας πνίγηκε στην παραλία της Καρύστου – 76χρονος νοσηλεύται στο Νοσοκομείο Καρύστου από παρ΄ολίγον πνιγμό στο Μαρμάρι

Δύο περιστατικά πνιγμού σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Δήμο Καρύστου
Εύβοια: Άνδρας πνίγηκε στην παραλία της Καρύστου – 76χρονος νοσηλεύται στο Νοσοκομείο Καρύστου από παρ΄ολίγον πνιγμό στο Μαρμάρι

Άνδρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην παραλία της Καρύστου ενώ 76χρονος από Μαρμάρι σώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρύστου

Δύο περιστατικά πνιγμού σήμερα στο Δήμο Καρύστου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr πρόκειται για άνδρα 90 ετών ο οποίος ενώ κολυμπούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά άνδρα 76 ετών όπου κολυμπούσε στην παραλία Φυγιά στο Μαρμάρι και κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αισθάνθηκε αδιαθεσία όπου επίσης διεκομίσθη στο νοσοκομείο Καρύστου όπου και νοσηλεύεται.

Πνιγμός στην θάλασσα: Οι πρώτες βοήθειες
Καλέστε βοήθεια: Ειδοποίησε ένα ναυαγοσώστη, αν κάποιος είναι κοντά. Αν όχι, καλέστε το 166. Αν είστε μόνοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Μετακινήστε το πρόσωπο που κινδυνεύει: Βγάλτε το άτομο έξω από το νερό.
Ελέγξτε αν το άτομο αναπνέει: Τοποθετήστε το αυτί σας δίπλα στο στόμα και τη μύτη του ατόμου. Αισθάνεστε αέρα στο μάγουλό σας; Κοιτάξτε, επίσης, να δείτε αν το στήθος του ατόμου κινείται.
Αν το άτομο είναι δεν αναπνέει, ελέγξτε τον σφυγμό του: Ελέγξτε τον σφυγμό του ατόμου για 10 δευτερόλεπτα.
Αν δεν υπάρχει σφυγμός, ξεκινήστε “τεχνητή αναπνοή”
Προσεκτικά τοποθετήστε άτομο ανάσκελα.
Τοποθετήστε την βάση της παλάμης (κοντά στον καρπό) του ενός χεριού σας στο κέντρο του θώρακα στη νοητή ευθεία της θηλής. Μπορείτε, επίσης, βάλετε το ένα σας χέρι πάνω από το άλλο. Αν πρόκειται για βρέφος, τοποθετήστε δύο δάχτυλα στο στέρνο.
Πιέστε προς τα κάτω περίπου 4-5 εκατοστά. Φροντίστε να μην πατήσετε στα πλευρά. Για ένα βρέφος, πιέστε προς τα κάτω για 2-3 εκατοστά. Φροντίστε να μην πατήσετε στο τέλος του στέρνου.
Κάντε 30 θωρακικές συμπιέσεις, με ρυθμό 100 ανά λεπτό ή περισσότερο. Αφήστε το στήθος του ατόμου να ανασηκωθεί πλήρως προτού ξαναπιέσετε προς τα κάτω.
Ελέγξτε για να δείτε αν το άτομο έχει αρχίσει και αναπνέει.
6. Επαναλάβετε αν το άτομο δεν αναπνέει

Ανοίξτε τον αεραγωγό του ατόμου γέρνοντας το κεφάλι του προς τα πίσω και ανοίγοντας το πηγούνι του.
Κλείστε με τα δάχτυλά σας την μύτη του ατόμου. Καλύψτε το στόμα του θύματος με το δικό σας για να δημιουργήσετε μια “αεροστεγή δίοδο αέρα” από εσάς προς αυτόν και στη συνέχεια δώστε του 2 αναπνοές διάρκειας 1” η κάθε μία, και προσέξτε το στέρνο του να ανυψώνεται. Αν το κάνει, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που εκπνέετε περνάει στους πνεύμονές του.
Δώστε 2 αναπνοές και συνεχίστε 30 θωρακικές συμπιέσεις.
Συνεχίστε αυτόν τον κύκλο των 30 συμπιέσεις και 2 αναπνοών μέχρι το άτομο να αρχίζει να αναπνέει ή να φτάσει η επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ