Εύβοια: Ανετράπη σκάφος στη Δροσιά – Κινδύνευσε ένας από τους πέντε επιβάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ανετράπη σκάφος στη Δροσιά – Κινδύνευσε ένας από τους πέντε επιβάτες

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την Παρασκευή 15/7 η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για την ύπαρξη σκάφους σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ αλιευτικού καταφυγίου Δροσιάς και Χτυπονησίου βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, με πέντε (05) επιβαίνοντες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τα στελέχη του οποίου διαπίστωσαν ότι το κινδυνεύον σκάφος είχε ανατραπεί και ένα άτομο εκ των επιβαινόντων του βρισκόταν στη θάλασσα, ενώ τέσσερα άτομα είχαν εξέλθει στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, επιβιβάστηκαν στο Ε/Π – Α/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Χ. 1105 και περισυνέλεξαν το άτομο που βρισκόταν στη θάλασσα και στη συνέχεια το μετέφεραν με ασφάλεια στην ξηρά.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Δροσιάς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του για παράβαση των άρθρων 277 και 306 του Π.Κ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr