Εύβοια: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι – Πώς θα μετακινούνται οι πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι – Πώς θα μετακινούνται οι πολίτες

Πρεμιέρα σήμερα για τα μέτρα που επιτρέπουν τη λειτουργία κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων καθώς και την πρόσβαση σε δημόσια πάρκα

Από σήμερα 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα υποδεχθούν και πάλι τους πελάτες του με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμά τους έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ήδη οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων ενώ έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Ένα ερώτημα που προέκυψε και λύθηκε το πρωί του Σαββάτου ήταν τι θα γίνει σε περίπτωση που το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής που θα ήθελε να μεταβεί κάποιος βρισκόταν εκτός του δήμου που διαμένει μιας και δεν επιτράπηκαν οι διαδημοτικές κινήσεις.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε το πρωί του Σαββάτου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να μεταβούν σε κομμωτήριο που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από τον τόπο διαμονής τους θα χρησιμοποιήσουν τη βεβαίωση τύπου Β, σημειώνοντας την επιλογή «6», είτε με την αποστολή του «6» στο 13033.

«Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου “πολύ αυξημένου κινδύνου”, επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6», τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα social media.

Έτσι λοιπόν εάν κάποιος μένει στο Ερέτρια  και θέλει να επισκεφτεί ένα κομμωτήριο που βρίσκεται στη Χαλκίδα τηλεφωνεί και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή email όπου φαίνεται το ραντεβού που έχει κλείσει. Όταν έρθει η μέρα για το ραντεβού τότε είτε χρησιμοποιεί τη βεβαίωση τύπου Β, σημειώνοντας το «6», είτε στέλνει sms επιλέγοντας το «6» και το στέλνει στο 13033. Παράλληλα κατά τη μετάβασή του στο κομμωτήριο θα πρέπει να έχει μαζί του και το αποδεικτικό του ραντεβού.  Το ίδιο θα συμβεί εάν κάποιος πρέπει να επισκεφτεί υπηρεσία περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr