ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: «Απεργιακός πυρετός» στη Χαλκίδα αύριο – Και οι συνταξιούχοι στην Πλατεία Αγοράς

Σύνδεσμος Πολιτικών συνταξιούχων: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Ιούνη και ώρα 10π.μ στην Πλ. Αγοράς.
Εύβοια: «Απεργιακός πυρετός» στη Χαλκίδα αύριο – Και οι συνταξιούχοι στην Πλατεία Αγοράς

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων: Συμμετέχουμε  στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Ιούνη και ώρα 10π.μ στην Πλ. Αγοράς.


Η κυβέρνηση της
Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την αντεργατική επίθεση , όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει. Είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους αλλά και για το συνταξιουχικό κίνημα,  η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο , να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου . Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα. Έχουν τους εργαζόμενους,  τη νέα γενιά, στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Τώρα φέρνουν το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Όλα τα αντιλαΐκά, αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν την τελευταία 10ετία ιδιαίτερα με αφορμή την πανδημία, η κυβέρνηση τα νομιμοποιεί με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Παλεύουμε:

Να μη ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο.
Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.
Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των συνταξιούχων , των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία. Προσλήψεις στην υγεία, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας , επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας.
Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαΐκοί, ανεργατικοί, αντισυνταξιουχικοί νόμοι
Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες
Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι συνταξιούχοι σ’ αυτή τη μάχη θα είμαστε παρόντες, χέρι-χέρι μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Δίνουμε  απάντηση με τη συμμετοχή μας

στις 10 Ιούνη, στις 10π.μ. στην πλ. Αγοράς!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ