Εύβοια: Απλησίαστα τα παγωτά – Σαρώνει η ακρίβεια λίγο πριν το καλοκαίρι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Απλησίαστα τα παγωτά – Σαρώνει η ακρίβεια λίγο πριν το καλοκαίρι

Δύσκολο καλοκαίρι για τα... παγωτά. Η Εύβοια είναι ένας ελκυστικός προορισμός καθώς βρίσκεται πολύ κοντά από την Αθήνα και έχει μαγευτικές παραλίες και τοπία.

Στο μεγάλο νησί οι ταξιδιώτες, πέρα από την ντόπια γαστρονομία, θα βρουν πολλά καταστήματα που πουλάνε παγωτό.

Ωστόσο, η ακρίβεια «χτυπά» το αγαπημένο, δροσιστικό, καλοκαιρινό γλύκισμα μικρών και μεγάλων , καθώς οι τιμές των παγωτών είναι στα ύψη, προκαλώντας ανησυχία στους καταστηματάρχες.

Οι καταστηματάρχες εκφράζουν παράπονα ότι δύσκολα αγοράζεται ποσότητα παγωτού με το κιλό. «Η οικογένεια έρχεται και παίρνει 4 χωνάκια να κάνει μία απογευματινή έξοδο, δεν παίρνουν εύκολα το κιλό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στα ύψη οι τιμές στα παγωτά

Η τιμή του παγωτού στα ζαχαροπλαστεία έχει απογειωθεί, καθώς το 2022 για μία μπάλα παγωτό δίναμε από 1,40 μέχρι 2 ευρώ και 30 λεπτά και τώρα θα δώσουμε από 2,5 μέχρι 3 ευρώ. «Τη ζάχαρη την παίρναμε 0,50€ και έχει πάει 1,50€. Το γάλα το ίδιο, η σοκολάτα έχει πάει και αυτή επάνω», λένε οι καταστηματάρχες.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τις… premium γεύσεις παγωτών, η τιμή του κιλού εκτοξεύεται πολλές φορές στα 30€!

Τσουχτερές τιμές και στα παγωτά περιπτέρου

Στα ψυγεία των περιπτέρων οι καταναλωτές μαθαίνουν τις νέες τιμές και αφήνουν πίσω τα παγωτά. Το ξυλάκι από 2 με 2,40€ πέρυσι, τώρα το βρίσκουμε στα 2,80 με 3 ευρώ, ενώ το κυπελάκι κόστιζε 2,40 με 2,70€ και εφέτος το αγοράζουμε από 2,50 μέχρι 3,20€.

Ο πύραυλος από 2 με 2,40€, τώρα έχει φτάσει τα 3 ευρώ με 3,40, ενώ το οικογενειακό πέρυσι είχε 8,70 με 10€ και εφέτος ξεκινάει από 13,50 και φτάνει τα 15€. «Στα παγωτά, οι τιμές αλλάζουν ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι τα αφήνουν και φεύγουν τρέχοντας», λένε οι επιχειρηματίες.

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, υπάρχουν φόβοι πως οι τιμές στα ψυγεία των παγωτών θα αυξηθούν κι άλλο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr