Εύβοια: Απόψε η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους – Μαγευτικές εικόνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Απόψε η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους – Μαγευτικές εικόνες

Μαγευτική η υπερπανσέληνος στηνΕύβοια

Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» η αλλιώς η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους, το αυγουστιάτικο φεγγάρι δηλαδή, θα κορυφωθεί απόψε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες είναι υπερπανσέληνος, που σημαίνει πως το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στο κοντινότερο σημείο του στη Γη. Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», όπως ονομάζεται η αυγουστιάτικη πανσέληνος, θα εμφανιστεί εντός του 90% του περιγείου, καθιστώντας την υπερπανσέληνο, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ωστόσο, αυτό το εκθαμβωτικό σεληνιακό θέαμα πιθανότατα δεν θα είναι ορατό παντού, καθώς συμπίπτει με τη βροχή των διαττόντων αστέρων, το φαινόμενο των Περσείδων. Η υπερπανσέληνος μπορεί να εμφανίζεται μεγαλύτερη και έως και 16% φωτεινότερη στον ουρανό από τη μέση πανσέληνο, σύμφωνα με τον ιστότοπο timeanddate.com.

Πρόκειται για την τέταρτη υπερπανσέληνο στη σειρά, μετά το «Φεγγάρι του Ελαφιού» του Ιουλίου, το «Φεγγάρι της Φράουλας» του Ιουνίου και το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» που συνοδεύτηκε από μια ολική έκλειψη σελήνης τον Μάιο. Η πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους, σύμφωνα με το Farmer’s Almanac.

Το φεγγάρι απόψε ορατό από σημεία της Εύβοιας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr