Εύβοια – Άρση lockdown: Αυτή είναι η ημερομηνία “κλειδί” για το άνοιγμα της αγοράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Άρση lockdown: Αυτή είναι η ημερομηνία “κλειδί” για το άνοιγμα της αγοράς

Τι αναμένεται να αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι τις επόμενες μέρες για την άρση του lockdown, αλλά και τι είναι σε προτεραιότητα να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις εντατικές δεν επιτρέπει τέλος της καραντίνας και το βέβαιο  είναι ότι Θα υπάρξει παράταση στο lockdown για ακόμα  μία βδομάδα, μετά την 8η Μαρτίου που υπολογιζόταν αρχικά η άρση του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Οπότε πάμε στις 16 Μαρτίου, μετά την Καθαρά Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο

ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Ο λόγος πάντως που φαίνεται ότι πλην απροόπτου  θα ανοίξει η αγορά στις 16 Μαρτίου  είναι ότι τα μέτρα παρά το σημαντικό ακόμα αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται να έχουν αποδώσει όσον αφορά τις μεταλλάξεις στις οποίες έχουμε αντέξει.

ΟΙ 13 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ LOCKDOWN

Ανησυχία προκαλεί πάντως το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουμε κάθε ημέρα τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με περίπου 20.000 νέα κρούσματα μέσα σε 13 μέρες, με μία αύξηση 10,6%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σωρευτικά είναι:

15/2: 172.824 (ημέρας 698)
20/2: 178.918 (ημέρας 1.424)
25/2: 186.469 (ημέρας: 1.784)
28/2: 191.100 (ημέρας: 1.269)

Αυτή η αύξηση στα κρούσματα οδήγησε σε πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι διασωληνώσεις μέσα σε 13 μέρες από 299 πήγαν στις 399, σε μία αύξηση 30,8 %

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 

Πού είμαστε από την αρχή της καραντίνας; Η περιπέτεια ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί από τον κορονοϊό, ενώ  από εκεί και πέρα πέφτουν, με το lockdown να γίνεται πιο σκληρό. Για να φτάσουμε στις 14 Φεβρουαρίου όπου οι διασωληνωμένοι αυξάνονται ξανά μέχρι και το τέλος του μήνα. Όμως ο αριθμός των νεκρών έχει πέσει και διατηρείται χαμηλά. Εδώ φαίνεται ότι μαθαίνουμε σιγά σιγά τον ιο και τον αντιμετωπίζουμε και αυτές οι τελευταίες 13 μέρες μας οδηγούν σε παράταση του lockdown.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr