Εύβοια: Άρση των περιοριστικών μέτρων στις λαϊκές αγορές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Άρση των περιοριστικών μέτρων στις λαϊκές αγορές

Άρση των περιοριστικών μέτρων στις λαϊκές αγορές

Ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Ομοσπονδιών & Σωματείων – Πολιτών Λαϊκών Αγορών στην οποία συζητήθηκαν το Νομοσχέδιο «Αναμόρφωση & Εκσυγχρονισμός Θεσμικού Πλαισίου Οργάνωσης & Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών – Λαϊκού Εμπορίου» και η άρση των περιοριστικών μέτρων στην λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Ο κ. Βουρδάνος αναδεικνύει τα επίμαχα ζητήματα και στην σχετική του επιστολή προς το Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μεταξύ των άλλων, αναφέρει :
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι λαϊκές αγορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υπαίθρου, δυνατό και υγιές τμήμα της οικονομίας της επαρχίας. Η καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή χτίζεται στα τόσα χρόνια λειτουργίας τους, γνωρίζοντας τον παραγωγό και την προέλευση των προϊόντων.
Την περίοδο, όμως, της πανδημίας του κορωνοϊού αυτή η σχέση εμπιστοσύνης κλονίστηκε, αλλά συγχρόνως με τα περιοριστικά μέτρα που ορθώς ελήφθησαν για την εξάπλωση δημιούργησαν κενά επαφής και επικοινωνίας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων 50% της συμμετοχής η παρουσία τους μειώθηκε αναγκαστικά.
Για τον πωλητή – παραγωγό των λαϊκών αγορών, μάλιστα, προέκυψαν δύσκολες ημέρες με τις περιοριστικές μετακινήσεις από νομό σε νομό κυρίως στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και εντός του νομού. Η συνέχιση της εφαρμογής των αποστάσεων των πέντε (5) μέτρων ανάμεσα στους πάγκους δημιουργεί δυσχέρειες μετά την πάροδο ενός τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος και πολύ περισσότερο στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των αγρότη παραγωγού των λαϊκών αγορών. Συνεχίζει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής να μη φτάνει στον καταναλωτή, άρα να μην αποδίδει εισόδημα, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την συνέχεια της καλλιέργειας και προπάντων της επιβίωσής του.[…]
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε, όπως εξετάσετε τη δυνατότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των λαϊκών αγορών», καταλήγει με την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr