Εύβοια – Χαλκίδα: Έλεγχο για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στo εργοστάσιο της ΑΓΕΤ – «Lafarge»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Χαλκίδα: Έλεγχο για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στo εργοστάσιο της ΑΓΕΤ – «Lafarge»

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης μηχανολογικού - ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μεγάλων μεταλλικών εξαρτημάτων, καλωδίων κ.ά.

Έλεγχο για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του τσιμεντάδικου της ΑΓΕΤ – «Lafarge» στη Χαλκίδα, πραγματοποίησε στις 23 Σεπτέμβρη κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ), του Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Εύβοιας και της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας μαζί με το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης μηχανολογικού – ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μεγάλων μεταλλικών εξαρτημάτων, καλωδίων κ.ά.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, «ο έλεγχος εντάσσεται στις παρεμβάσεις του», ώστε «να τηρούνται τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και προκλήθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων πως δημιουργούνται συχνά καταστάσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους».

«Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων απαιτήσαμε από τους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ – “LAFARGE” και της εργολήπτριας εταιρείας, να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα, ενώ διατυπώσαμε εκ νέου τη θέση μας ότι για ένα τέτοιο έργο απαιτείται να υπάρχει το αναγκαίο και εξειδικευμένο τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό, γιατρός Εργασίας, διαμορφώνοντας συνθήκες και όρους δουλειάς που θα αποκλείουν την πιθανότητα ατυχήματος. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας κ.ά.», επισημαίνει.

«Το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής – Ασφάλειας, γενικότερα για τις συνθήκες δουλειάς (ωράρια κλπ.).

Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορεί να θεωρείται από την εργοδοσία “κόστος”. Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να καταγγέλλουν στα Συνδικάτα τους και στο Εργατικό Κέντρο οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά τους», τονίζει το ΕΚΕ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr