Εύβοια-Χατζηγιαννάκης: Επιστροφή της θεσμικότητας στην Αυτοδιοίκηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια-Χατζηγιαννάκης: Επιστροφή της θεσμικότητας στην Αυτοδιοίκηση

Στο φόρουμ Αυτοδιοίκησης στον Πόρο συμμετέχει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Την ανάγκη επαναφοράς της θεσμικότητας στην Αυτοδιοίκηση, όπως και σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, ανέδειξε ο βουλευτής Εύβοιας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στο 13ο Forum Αυτοδιοίκησης που συνδιοργάνωσαν η ΕΝ.Δ.Α. (Ένωση Δημάρχων Αττικής) και η Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) στο νησί του Πόρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας, οι τελευταίες εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψαν τον βαθύ τραυματισμό που έχει προκαλέσει η επιτελική κυβέρνηση της ΝΔ στο κράτος Δικαίου, σημειώνοντας πως η κυβερνητική περιφρόνηση και απαξίωση των θεσμών εξαπλώνεται τα τελευταία τρία χρόνια σε όλη την κρατική δομή και στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε πως προτεραιότητα της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι και θα είναι η θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέχει η θεσμική της θωράκιση, μετά από ένα άμεσο, γόνιμο και αναλυτικό διάλογο με τους ανθρώπους και τις δομές της. Έτσι μόνο θα μπουν τα θεμέλια για μία ριζική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, δίνοντας αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΕΝ.Δ.Α. και της Π.Ε.Δ.Α. να αναδείξουν το ζήτημα της ενασχόλησης των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση και στην πολιτική ζωή του τόπου, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφατες σκοταδιστικές απόψεις που βρήκαν θέση στον δημόσιο διάλογο προσβάλλοντας συλλήβδην το γυναικείο φύλο, αναδεικνύουν ότι η μάχη για το αυτονόητο, για την ισότιμη δηλαδή θέση της γυναίκας στην κοινωνία γενικά και στην Αυτοδιοίκηση ειδικά, πρέπει εν έτει 2022 να είναι καθημερινή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr