ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Δάσκος στο evima.gr: Πέντε μαθητές θετικοί στον κορονοϊό – Μπήκαν σε δεκαήμερη καραντίνα

Εφαρμόζονται άμεσα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
Εύβοια – Δάσκος στο evima.gr: Πέντε μαθητές θετικοί στον κορονοϊό – Μπήκαν σε δεκαήμερη καραντίνα

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος, με αποκλειστική του δήλωση στο evima.gr αναφέρει: <<Τα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας είναι πέντε μαθητές. Εφαρμόζονται άμεσα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τίθεται σε δεκαήμερη καραντίνα και οι στενές επαφές συνεχίσουν την δραστηριότητα τους αλλά με αυξημένα τεστ όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία>>.

Την ίδια ώρα αυξητική είναι η τάση που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα 4/10 σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βόρεια Εύβοια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι πάνω από δεκαπέντε σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και φαίνεται να κόλλησαν μετά από συμμετοχή σε εκδήλωση.

Αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού.

Χωρίς απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται
Η εγκύκλιος στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και ορίζει τα εξής: Oι μαθητές και οι μαθήτριες, που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους. Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτά καθημερινά το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα μόνο σε 7 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στη Β. Ελλάδα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ορισμένα τμήματα λόγω κρουσμάτων covid-19. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο στο Σουφλί, το 1ο Μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ξάνθης, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Εορδαία, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, ένα ιδιωτικό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη, ένα δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα και ένα Μουσικό Γυμνάσιο -Λύκειο στην Πάτρα.

Η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr
Όσον αφορά στον έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές, πλέον οι δηλώσεις γίνονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr . και αφορούν μαθητές και φοιτητές και τα αποτελέσματα πάσης φύσεως διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό (self test, rapid, PCR), ενώ εκεί καταχωρίζονται και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρακολούθησης των μαθημάτων στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και σε λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες. Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr». Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στις εκπαιδευτικές δομές.

Πώς εισέρχεστε στην πλατφόρμα
Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα επιτρέπεται ή όχι η είσοδος σε εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένα δομές θα αναφέρει:

μη επιτρεπτή παρουσία,
(β1) επιτρεπτή παρουσία,
(β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου,
γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ